Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44
  1. #1
    tokmat
    Guest

    Kenapa mesti iri hati dan dengki?...

    Assalamualaikum.....
    Aku buka satu lagi thread berkaitan dengan sikap manusia yg ada perasaan iri hati dan hasad dengki....
    Sejak akhir-akhir ini, kita dapati HYIP buatan anak tempatan kita telah menempa sejarah baru....

    Apa yg aku tahu adalah seperti berikut, PS, FXG dan FG...
    Alhamdulillah.... diorg berjaya menambahkan pendapatan kita semua....
    Aku pasti semua orang amat berterima kasih kepada mereka....
    Sebelum ini kita lihat LIC berjaya buat seketika..
    Namun tak tahu apakah masalah yg timbul... LIC terpaksa ditutup...
    Pun begitu LIC dalam rangka mengembalikan wang para pendeposit....
    Tahniah atas usaha LIC...

    Namun, apakah kita semua mahu melihat PS, FXG dan FG ini mengalami nasib yg sama?....????
    Sekarang ini kita sudah mula ceria dan gembira dgn kejayaan program ini....
    Tetapi baru-baru ini banyak spekulasi yg timbul tentang program2 ini...
    Namun aku paling banyak menerima YM berkaitan PS...

    Ramai yg YM aku dan buat spekulasi berkaitan dgn PS....
    Ramai yg bertanya dgn aku, apakah benar PS akan collapse?....
    Mereka menerima khabar angin ini daripada ahli forum yg bukan calang2 orangnya....
    Memang boleh mempengaruhi ramai pelabur...
    Namun.... apakh dia sedar...
    Dgn spekulasi yg dibuatnya... ramai org akan bersedih atas berita tersebut?

    Mengapa kita... sebagai orang Melayu yg beragama Islam...
    Menyebarkan berita dan khabar angin yg tidak sihat?
    Apakah tujuan mereka?
    Apakah memang sifat mereka suka melihat orang lain kecundang seperti mana kecundangnya program yg pernah mereka laksanakan sebelum ini?
    Atau pun mereka iri hati kerana tidak diajak menjadi team program ini?
    Atau pun mereka dengki kerana dah terlewat nak join?
    Atau pun mereka memang tak mahu orang lain bergembira sikit?

    Kenapa tidak buat sebarang spekulasi yg tidak baik terhadap program dari luar negara seperti Swisscash, Solid Investment, Investdot dan sebagainya?
    Kenapa tidak buat?????????
    Kenapa kita sanggup memperjudikan wang kita melabur di HYIP tersebut?????
    Kenapa dan mengapa????


    Kenapa dan mengapa kita MESTI DENGKI DAN IRI HATI DENGAN PROGRAM MALAYSIA???????

    Kita sepatutnya bangga dan berterima kasih kepada mereka yg sudi membantu menambahkan pendapatan kita....

    Tak salah memberi nasihat atau ingatan agar melabur ikut kesesuaian...
    Tetapi janganlah kita buat spekulasi yg mengatakan PS ini akan tumbang tak lama lagi.....
    Siapakah kita nak buat spekulasi begitu?
    Kenapa kita tak buat spekulasi yg sama terhadap Forex Golds dan Fair Golds?
    Kenapa spekulasi itu hanya ditujukan kepada Profit Swinger sahaja????

    Kenapa dan mengapa PS sahaja yg menerima spekulasi yg tidak sihat?


    Aku amat sedih apabila ada rakan kita yg bersifat iri hati dan dengki....
    Walaupun aku bukan admin PS, tapi aku tahu akan risiko HYIP ini...
    Sama ada kita nak melabur kat PS atau tak...
    Itu duit kita sendiri....
    Terpulang pada kita nak melabur di program yg mana satu kita nak salurkan....
    Aku juga sedar risikonya kelak....

    Justeru.... usahlah timbulkan bibit-bibit tidak sihat terhadap sesuatu program tersebut...
    Usahlah cuba mempengaruhi pelabur lain agar melabur ke program yg lain...
    Adakalanya.... sesetengah mereka ini mengatakan PS tidak bagus...
    Kemudian diorg minta kita labur di HYIP yg lain... seperti FXG dan FG...
    Apakah FXG dan FG ini tidak ada risiko seperti PS?????
    Apakah dia pasti FXG dan FG ini DIJAMIN TIDAK RUGI????


    Mengapa hanya PS sahaja yg menjadi bahan perbualan yg tidak sihat?..
    Cubalah anda renungkan perkara ini....

    Maafkan aku andainya terdapat kata-kata yg tidak disenangi di sini...
    Kepada para Admin dan Team LIC, PS, FXG dan FG...
    Terima kasih atas usaha dan semangat anda selama ini....
    Teruskan perjuangan anda biar pun ada yg membuat spekulasi tidak sihat...
    Setakat hari ini, aku tak pernah dengar spekulasi tidak sihat FXG dan FG....

    Justeru kepada yg ada hasrat untk menjatuhkan PS...
    Renungkanlah sejenak...
    Kita kini di tahap yg bagaimana?????

    Sekian dan wassalam......
    Trade_on_STP_accounts-ENG_160x600
    Last edited by tokmat; 11 Jun 2006 at 04:27 PM.

  2. #2
    stuffx
    Guest
    bese aa tu tokmat.. org dengki memang camtu.. aku ade dengar byk cerita gak pasal kejatuhan PS ni.. malah memang ditunggu2 sejak zaman MI lagi.. tapi malangnya sampai skrg MI/PS tak jatuh2 gak.. kesian sungguh aku tgk kat org2 yg nak tgk kejatuhan org lain ni..

    Quote Originally Posted by tokmat
    Atau pun mereka iri hati kerana tidaj diajak menjadi team program ini?
    yang ni memang aku setuju.. sebab aku tau ade org yg apply masuk team PS tapi tak dpt.. pastu duk buat spekulasi pasal kejatuhan PS.. busuk sungguh ati ko.. patut la org tanak amik ko keje ngan PS sbb ko mmg busuk ati

  3. #3
    DanielAriffin
    Guest
    hello geng...
    Yahoo.... still suport PS..hari aje aku deposit sampai 2 kali heheheh keep grow PS....


    p/s:Yg pastinya aku ader buat spekulasi terhadap program yg dinyatakan oleh tokmat tu....

  4. #4
    NG Moderator
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Subang Jaya DisneyLand HK
    Posts
    731
    sNarFy is on a distinguished road
    My Mood
    Aggressive
    Post Thanks / Like
    Yahoooo..aku pon dah join sama... PS PS da bomb.. menyesal aku tak masuk awal awal.. tuh lahh dulu aku takut main hyip malaysia... siap kutuk... tapi aku sedar kembali... ape salahnya kalau kita naikkan HYIP malaysia.. betol ada org cakap HYIP malaysia byk scam.. tapi tak semua scam...

    Beranikan diri.. support all the way...
    -DEAD-

  5. #5
    tokmat
    Guest
    Quote Originally Posted by DanielAriffin
    p/s:Yg pastinya aku ader buat spekulasi terhadap program yg dinyatakan oleh tokmat tu....
    kalau kita buat spekulasi sendiri kmdn tidak mempengaruhi orang lain...
    itu adalah tindakan bijak kita...
    coz kita nak laburkan duit kita ke tempat yg betul.....

  6. #6
    tokmat
    Guest
    Quote Originally Posted by sNarFy
    Yahoooo..aku pon dah join sama... PS PS da bomb.. menyesal aku tak masuk awal awal.. tuh lahh dulu aku takut main hyip malaysia... siap kutuk... tapi aku sedar kembali... ape salahnya kalau kita naikkan HYIP malaysia.. betol ada org cakap HYIP malaysia byk scam.. tapi tak semua scam...

    Beranikan diri.. support all the way...
    Alhamdulillah...
    Ko dah sedar kembali.....
    Tahniah.....

  7. #7
    NG Newbies
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    21
    adrawza is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    ini warning kat sape2 yang dengki tuh yer..jangan jadik b*doh..engkau orang melayu kalau tak support bangsa kite keluaran kite ko nak support sape..ko nak support yahudi kew..:mad:

  8. #8
    pais
    Guest
    aku tak pernah membuat spekulasi... tapi ada terbace spekulasi yang pelbagai.. mmg ianya boleh mempengaruhi mental.. tapi ape2 pon aku cuba ikuti dengan berhati2 dan buat penilaian sendiri... so far, alhamdulillah, aku yakin dengan beberapa HYIP buatan malaysia ini dan tak sia2kan peluang nih..

    aku ingin nak katakan kat sini, "kalau dah jumpe bende2 yang menyenangkan kita, jgnlah menyukarkannye... biler dapat hal menyukarkan,kita plak tercarik carik camne nak mudahkannya.."

    huhuuh.. bluek~~!!!!

  9. #9
    norma
    Guest
    Quote Originally Posted by sNarFy
    Yahoooo..aku pon dah join sama... PS PS da bomb.. menyesal aku tak masuk awal awal.. tuh lahh dulu aku takut main hyip malaysia... siap kutuk... tapi aku sedar kembali... ape salahnya kalau kita naikkan HYIP malaysia.. betol ada org cakap HYIP malaysia byk scam.. tapi tak semua scam...

    Beranikan diri.. support all the way...

    laaaa tak habis-habis dengan Phd.......melayu....melayu.....
    melayu layu disebabkan melayu sendiri....
    orang lain tak sibuk pun nak jatuhkan melayu.., tapi melayu sendiri yang nak jatuhkan melayu

  10. #10
    pais
    Guest
    Quote Originally Posted by norma
    laaaa tak habis-habis dengan Phd.......melayu....melayu.....
    melayu layu disebabkan melayu sendiri....
    orang lain tak sibuk pun nak jatuhkan melayu.., tapi melayu sendiri yang nak jatuhkan melayu

    yezzer.. melayu layu sebab melayu itu sendiri melayu... kene tukar bangsa kepada MEKAR.... huhuuhuh


  11. TenkoFX Crypto

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts