@vbbanners:[email protected] @vbbanners:[email protected]

+ Post New Thread
Page 1 of 373 1 2 3 11 51 101 ... LastLast
Threads 1 to 20 of 7457

Forum: General

Any topic such as Current Issues, Political Views, Muslim Talk, History, Lagenda, Mitos , Literal Corner and Jokes.

  1. Sticky Thread Sticky: HOT!!! Kabar Dunia Terkini

    Pada thread ini nantinya akan disajikan berbagai perkembangan berita dunia terutama dalam hal perang yang terjadi. Hal ini sangat penting...

    Started by penaltev‎, 02 Dec 2015 01:13 PM
    4 Pages
    1 2 3 ... 4
    nuklir, perang, ww3
    • Replies: 36
    • Views: 15,423
    Yesterday, 06:31 AM Go to last post
  2. Sticky Thread Sticky: [MuslimTalk] Selamat Hari Raya Idul Fithri 1438 H

    Assalamua'alaikum warohmatulloohi wabarokaatuh. Untuk para kawan-kawan muslimin semuanya selamat merayakan Hari Raya Idul Fithri 1438 Hijriyah,...

    Started by penaltev‎, 26 Jun 2017 05:07 AM
    • Replies: 0
    • Views: 1,014
    26 Jun 2017, 05:07 AM Go to last post
  3. Sticky Thread Sticky: Amazing!! Hidup Selaras dengan Alam

    Dengan pesatnya modernisasi dalam beberapa dekade ini, maka kualitas kehidupan menjadi semakin menurun, baik dari sisi kesehatan, kenyamanan, dan...

    Started by penaltev‎, 20 Dec 2015 04:21 PM
    2 Pages
    1 2
    farm, permaculture, sehat
    • Replies: 18
    • Views: 8,795
    18 Mar 2017, 06:27 AM Go to last post
  1. [FreeChat] engine oil

    salam,aku tengah cari minyak itam, tengah rancang nak service keta bini aku dlm msa trdekat nih.ingt aku nk beli kt mn2 pstu bwk g bengkel trus,sblom...

    Started by CatVibrantLoven‎, 17 Oct 2017 08:05 AM
    2 Pages
    1 2
    • Replies: 18
    • Views: 213
    Today, 04:41 PM Go to last post
  2. [FreeChat] Jejaring sosial yang sering digunakan

    Sudah bukan rahasia lagi bahwa perkembangan tehnologi masa kini memberikan banyak kemudahan bagi manusia , kalau dulu orang yang menggunakan...

    Started by radex78‎, 31 Jul 2015 06:15 PM
    31 Pages
    1 2 3 ... 31
    • Replies: 301
    • Views: 25,821
    Yesterday, 06:35 PM Go to last post
  3. [Survey] Bumi datar atau bulat

    Akhir-akhir ini sedang ramai jika menonton video youtube tentang konspirasi bumi datar, banyak orang yang mempercayai bahwa bumi ini datar dan tidak...

    Started by radex78‎, 27 Mar 2017 09:38 PM
    4 Pages
    1 2 3 ... 4
    • Replies: 34
    • Views: 2,957
    20 Oct 2017, 09:08 PM Go to last post
  4. [Opinion] Tanpa musik dunia kurang asik

    Dalam dunia ini di berbagai belahan dunia , mereka memiliki budaya yang beraneka ragam macamnya , salah satunya adalah musik , ada banyak macam musik...

    Started by radex78‎, 01 Jun 2015 08:08 PM
    27 Pages
    1 2 3 ... 27
    • Replies: 260
    • Views: 19,025
    17 Oct 2017, 05:31 PM Go to last post
  5. Cuoricini Perkhidmatan Mencari Jodoh Untuk Wanita...

    Adakah anda masih mencari-cari calon jodoh anda? sukar untuk menemui pasangan hidup? Cari Jodoh Club (CJC) adalah medium untuk anda meletakkan...

    Started by akhmal_imran‎, 24 Jun 2014 03:47 PM
    4 Pages
    1 2 3 ... 4
    • Replies: 39
    • Views: 12,842
    17 Oct 2017, 09:43 AM Go to last post
  6. Cuoricini HOT!!! Kelas B.Inggeris (Dewasa / MUET / SPM) KLang, Shah Alam,Seremban,Putrajaya,ONLINE

    Adakah anda masih ragu-ragu dengan penguasaan Bahasa Inggeris anda? masih teragak-agak untuk membuat pembentangan atau temuduga dalam Bahasa...

    Started by akhmal_imran‎, 23 Feb 2016 04:40 PM
    4 Pages
    1 2 3 ... 4
    • Replies: 33
    • Views: 3,624
    10 Oct 2017, 08:53 AM Go to last post
  7. [MuslimTalk] Tanda-tanda kiamat

    Sebagai muslim akan percaya akan adanya hari akhir atau hari kiamat, namun kapan terjadinya kiamat itu hanya Allah sendiri yang tahu, tetapi Nabi...

    Started by radex78‎, 09 Nov 2016 09:04 PM
    3 Pages
    1 2 3
    • Replies: 28
    • Views: 2,325
    09 Oct 2017, 01:33 PM Go to last post
  8. [Issue] Yang lagi seru fenomena batu akik

    Di indonesia beberapa waktu lalu dan masih sampai saat ini sedang ada trend baru yaitu tentang batu permata atau yang lebih dikenal dengan batu akik,...

    Started by radex78‎, 25 Aug 2015 08:54 PM
    14 Pages
    1 2 3 ... 14
    • Replies: 134
    • Views: 11,385
    21 Sep 2017, 07:29 AM Go to last post
  9. [INFO] Celcom First Platinum Plus

    Member bagitau celcom ada package baru dengan 100gb data. Siapa tau package ni?

    Started by Zulkarnain‎, 19 Aug 2017 11:07 PM
    2 Pages
    1 2
    • Replies: 11
    • Views: 264
    25 Aug 2017, 02:45 PM Go to last post
  10. [Sports] Guide To Sports Activities Jerseys Cheap

    Winston Justice -RT- Winston has improved as a tackle after he was named the starter last season. The Eagles would improve their pass defense and...

    Started by egumarsh‎, 18 Jul 2017 09:42 AM
    • Replies: 0
    • Views: 1,567
    18 Jul 2017, 09:42 AM Go to last post
  11. Cuoricini HOT!!! Mencari Cikgu Tuisyen SPM & UPSR @ Gombak & Kuala Terenganu

    Kami mencari guru tuisyen sambilan untuk mengajar : - subjek : UPSR & SPM - di kawasan : Gombak & Kuala Terenganu - jadual : malam / hujung...

    Started by akhmal_imran‎, 19 Jun 2017 01:04 PM
    • Replies: 0
    • Views: 892
    19 Jun 2017, 01:04 PM Go to last post
  12. [Opinion] Tengah cari peti ais baru utk bini aku!

    peti ais rumah aku dah 90% nk rosak..aku tgh risik2 nak beli yg baru je..klu bole bole nak cari yg besar dan jnama yg elok trus..puas ati!sblom ni...

    Started by jojo_man‎, 01 Jun 2017 09:52 AM
    • Replies: 8
    • Views: 340
    09 Jun 2017, 12:18 PM Go to last post
  13. [FreeChat] Ecommerce, Gogoprint

    Pernah dengar online printing? Sebenarnya dah ada jer dekat Malaysia ni, cuma tak berapa popular dan convenient. Anda boleh tengok dekat...

    Started by JeffMiller‎, 31 May 2017 02:03 PM
    • Replies: 0
    • Views: 79
    31 May 2017, 02:03 PM Go to last post
  14. Cuoricini [MuslimTalk] Mencari Guru Quran sambilan untuk mengajar Online

    Kami mencari guru quran part time untuk mengajar : - lelaki dewasa - lokasi : secara online - jadual : malam / hujung minggu upah RM240...

    Started by akhmal_imran‎, 12 May 2017 12:11 PM
    • Replies: 0
    • Views: 121
    12 May 2017, 12:11 PM Go to last post
  15. ;) [MuslimTalk] Mencari Guru Quran sambilan untuk mengajar di Taman Keramat KL & Taman Temara IPOH

    Kami mencari guru quran part time untuk mengajar : - keluarga - di rumah kawasan : Taman Keramat KL & Taman Temara IPOH upah RM240 ~ 400...

    Started by akhmal_imran‎, 05 May 2017 04:12 PM
    • Replies: 0
    • Views: 124
    05 May 2017, 04:12 PM Go to last post
  16. Cuoricini [MuslimTalk] Mencari sesiapa boleh tolong taip dokumen bahasa arab - ada upah

    Kami mencari jurutaip beberapa dokumen berbahasa arab, dari rumah / secara online upah RM24 ~ 320 / dokumen (ikut jumlah perkataan / jumlah...

    Started by akhmal_imran‎, 20 Apr 2017 12:52 PM
    • Replies: 0
    • Views: 127
    20 Apr 2017, 12:52 PM Go to last post
  17. [INFO] What You Have Always Wanted To Know About NBA 2K18

    It is no wonder why so many people enjoy Buy NBA 2K18 MT Coins so much; it's a fast-paced, exciting sport. To make the most of your abilities, you...

    Started by 4Rsercom‎, 09 Apr 2017 03:42 PM
    • Replies: 0
    • Views: 231
    09 Apr 2017, 03:42 PM Go to last post
  18. Cuoricini HOT!!! Perkhidmatan Pembantu Rumah (Part Time Maid & Driver) @ Seluruh Malaysia...

    Kami menyediakan perkhidmatan Maid / Driver sambilan (bayar bila kerja shj) : samada Memasak dan basuh pinggan mangkuk sahaja atau Jadi Pemandu...

    Started by akhmal_imran‎, 04 Apr 2017 02:55 PM
    • Replies: 1
    • Views: 180
    04 Apr 2017, 02:57 PM Go to last post
  19. [Opinion] Tayar keta

    Ada tak sape owner vios yg pernah pakai tayar Viking? Brand ni elok ke tak? Ari Sabtu pi kedai tayar baru survey harga jenama2 tayar, igt kedai baru...

    Started by Zairulken‎, 06 Mar 2017 01:01 PM
    • Replies: 5
    • Views: 312
    10 Mar 2017, 11:41 AM Go to last post
  20. RisatonaD [FreeChat] Artwork Preparation for Stickers

    Bagi sesiapa yang tak berapa tahu mcm mana nak design artwork untuk stickers boleh la refer kat Gogoprint ni . Dia ajar step by step. So mudah la...

    Started by JeffMiller‎, 10 Mar 2017 09:30 AM
    business card, design, flyers, postcard
    • Replies: 0
    • Views: 128
    10 Mar 2017, 09:30 AM Go to last post

Forum Information and Options

Moderators of this Forum

Thread Display Options

Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.

Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.

Order threads in...

Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.

Icon Legend

Contains unread posts
Contains unread posts
Contains no unread posts
Contains no unread posts
More than 15 replies or 150 views
Hot thread with unread posts
More than 15 replies or 150 views
Hot thread with no unread posts
Closed Thread
Thread is closed
Thread Contains a Message Written By You
You have posted in this thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts