Announcement

Collapse
No announcement yet.

MT4 Indicator Request

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • MT4 Indicator Request

    Salam dan selamat sejahtera

    Saya baru perasan kat sini takder thread ni

    Jadi saya buka untuk warga nogold berkongsi indi MT4 disini.

    tentang cara kegunaan dah fungsi indi tersebut bolehlah dibuka thread lain untuk tujuan perbincangan

    Lebih baik nogoldian berkongsi indi daripada terbeli indi basic seperti MACD,Supersignal,MAcrossoversignal & etc dgn harga yang tak munasabah

    **harap tuan mod mensticky thread ni.
    Last edited by deicide; 06 Feb 2007, 06:37 AM.

  • #2
    Berikut adalah senarai MT4 Indicator untuk di download.
    Popular Indicator

    1. 10 Pips 3
    2. SRDC (OrangeRoshan)
    3. Dolly v10
    Attached Files
    Last edited by hazrin; 13 Feb 2007, 04:26 PM.
    Replika Jersi World Cup 2010 di Afrika (RM45)

    Comment


    • #3
      ambik..ingatkan nak tunggu request sesatu sebakul sekali bg ni...

      thanks bro...jasamu dikenang

      Comment


      • #4
        Originally posted by deicide View Post
        ambik..ingatkan nak tunggu request sesatu sebakul sekali bg ni...

        thanks bro...jasamu dikenang
        Sama2. Pening kalo post satu2. Aku tengah kumpul indicator dari expert advisor. Nanti aku postkan
        Replika Jersi World Cup 2010 di Afrika (RM45)

        Comment


        • #5
          ok...sape2 yg masih mencari-cari indi yg sesuai utk trading..
          leh la mintak kt otai2 sini..
          thread ni dibuka utk elakkan newbie terbeli indi yg FREE dan berlambak kt internet ni...
          byk sgt aku tgk skang org jual system tp indi2 semua tu boleh dpt free jek..
          so jgn tertipu..SCAM je smua tu...

          happy trading

          p/s..aku ada indi skit..nk upload sini tak lepas..sapa2 nk leh pm aku email
          korg k..n'ti aku send...
          Register Forex4you

          Comment


          • #6
            Originally posted by OBITO View Post
            ok...sape2 yg masih mencari-cari indi yg sesuai utk trading..
            leh la mintak kt otai2 sini..
            thread ni dibuka utk elakkan newbie terbeli indi yg FREE dan berlambak kt internet ni...
            byk sgt aku tgk skang org jual system tp indi2 semua tu boleh dpt free jek..
            so jgn tertipu..SCAM je smua tu...

            happy trading

            p/s..aku ada indi skit..nk upload sini tak lepas..sapa2 nk leh pm aku email
            korg k..n'ti aku send...
            haa betul tu, MQL, EX4 dan lain2 MT4 language,nak post pasni kena zip dulu baru dapat upload....
            tu la pasal...hangin gak tgk ader siap mengaku sistem dia punya.padahal menda dah ada FREE kat net.konon nak carik makan camtu..kalo method yg dia guna betul2 pelik,unik,lain dari yang lain tu takper gak.ni sama je dgn apa yang kebanyakkan dah tau..
            Last edited by deicide; 06 Feb 2007, 03:32 PM.

            Comment


            • #7
              Originally posted by deicide View Post
              haa betul tu, MQL, EX4 dan lain2 MT4 language,nak post pasni kena zip dulu baru dapat upload....
              tu la pasal...hangin gak tgk ader siap mengaku sistem dia punya.padahal menda dah ada FREE kat net.konon nak carik makan camtu..kalo method yg dia guna betul2 pelik,unik,lain dari yang lain tu takper gak.ni sama je dgn apa yang kebanyakkan dah tau..
              kadang2 yang pandai programming sikit dia gabungkan rsi, ema dan tf
              Replika Jersi World Cup 2010 di Afrika (RM45)

              Comment


              • #8
                Mcm nak install Mt4

                hi geng..

                aku dah dload, tapi format apa mt4 nie, mcm mana nak install indicator nie.. tolong explain sat.

                Comment


                • #9
                  emm..aku tataw sgt..care manual aku taw la..

                  pegi my computer ---> Local Disk (C ---> Program Files ----> Meta Trader ---> experts ----> indicators.

                  yg aku taw,paste kat folder indicators la.

                  sekian harap bantu,kot2 la ade care laen.care ni aku pakai2 teka sendiri jek

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by suntzu View Post
                    emm..aku tataw sgt..care manual aku taw la..

                    pegi my computer ---> Local Disk (C ---> Program Files ----> Meta Trader ---> experts ----> indicators.

                    yg aku taw,paste kat folder indicators la.

                    sekian harap bantu,kot2 la ade care laen.care ni aku pakai2 teka sendiri jek
                    hehehe takder dah cara lain...indi cara ni je...

                    Comment


                    • #11
                      Okey aku dah sticky thread nie.. Thanks pada Hazrin sebab sumbangkan URL indicator tu.. and Deicide pasal inisiatif...

                      So pada Newbiez bolehlah dapatkan indicator2 disini...

                      Kalau indicator diatas hanya diberi coding.. korang kene tulis sendiri di metaeditor MT4... cara nak tulisnya telahpun diterangkan disini..

                      http://nogold.com/forum/456651-post45.html

                      Comment


                      • #12
                        wah, bagusnya ada thread ni.. nak mintak la sape2 yang ada JMA & JMACD post kat sini.. mencari-cari.. dapat JJMA.. tapi macam tak sure sangat betul ke tu JMA.. then JMACD pulak tak work.. tQ

                        Comment


                        • #13
                          sy ade ternampak indicator yg menunjukkan masa start/close satu2 bar pada satu2 timeframe..xtau namenye,ade sape2 bleh tolong x mane nk dpt indi nih? contohnye pada timeframe daily, indicator tu akan tulis time bar yg baru akan bermula dlm 2 jam, so senang sket nk prepare analysis

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by red_fx_85 View Post
                            wah, bagusnya ada thread ni.. nak mintak la sape2 yang ada JMA & JMACD post kat sini.. mencari-cari.. dapat JJMA.. tapi macam tak sure sangat betul ke tu JMA.. then JMACD pulak tak work.. tQ
                            agaknya yang ini ke?
                            Attached Files

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by ep073248 View Post
                              sy ade ternampak indicator yg menunjukkan masa start/close satu2 bar pada satu2 timeframe..xtau namenye,ade sape2 bleh tolong x mane nk dpt indi nih? contohnye pada timeframe daily, indicator tu akan tulis time bar yg baru akan bermula dlm 2 jam, so senang sket nk prepare analysis
                              yang ini ke ??
                              Attached Files
                              | Uzumaki Naruto + Ichigo Kurosaki + Monkey D Luffy + Allen Walker :: Funtastic 4 |

                              Comment

                              Working...
                              X