Announcement

Collapse
No announcement yet.

Player Yang Merosakkan Persembahan Arsenal

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Player Yang Merosakkan Persembahan Arsenal

    Aku start support arsenal sejak 2002, waktu tu permainan arsenal mmg cun melecun, player2 yg ada mmg main sebagai satu team, jrg buat mistake. Time tu aku mmg respek habis ngan wenger dan jugak player2 arsenal yg ada waktu tu. Setiap player yg ada waktu tu aku dpt rasakan kepentingan dia as part of the team. tp tu suma crita lama..

    Tp, klu tngkkan gem arsenal skrg ni, beauty of football yg ada kat arsenal dlu dh hampir hilang, dh jarang sngt dpt tengok arsenal dpt beraksi dengan cantik. aku sngt susah nak salahkan wenger, sbb bg aku, wenger la arkitek beauty of football dlm arsenal. Bila aku amati, aku rs yg merosakkan persembahan arsenal ni adalah player2 arsenal sendri... Player2 ni bg aku mmg patut disingkirkan dr arsenal sbb cara permainan mereka bukan shj merosakkan permainan arsenal, malah menyusahkan pemain2 yg lain..


    1. Emmanuel Adebayor - aku tak nafikan dia mmg bnyk skor season lepas, tp cara jaringan dia bg aku tak buktikan ape2 pun, sbb gol2 dia tu aku rskan biase2 je ataupun mmg sepatutnya gol. Control ball mamat ni mmg sngt lemah, skil pun kurang dan jarang ada kat posisi yg dia sepatutnya ada. Adebayor mmg tak layak utk bertindak sebagai striker utama arsenal. (Player ni patut dijual ada peluang, takkpun letak kat bench je)

    2. Emmanuel Eboue - Setiap kali aku tngk mamat ni beraksi mesti darah menyirap je, kecuali waktu mula2 dia main as fullback dlu. Skill takde, tp berangan nk mengelecek org, suka main sorg2, takde semangat berpasukan langsung, tamak nk mampus. Bila terlepas bola sebab gelecek bnyk sngt buat muka toya, suka diving plak tu, ni yg buat aku hangin kat mamat ni. Cara permainan dia mmg sngt2 menyusahkan teammate yg lain. (Patut dijual dengan segera, die ni akibat barah dalam arsenal :14

    3. Abou Diaby - aku smpi ke hari ni masih konpius lagi dgn posisi mamat ni, tak tau dia main posisi ape sebenarnye, winger ke, centre mid ke, left mid ke, attacking ke.. ntah la, langsung tak menyumbang ape2 bila main kat arsenal, setiap kali main aku rs posisi die mcm mati je, tak kreatif langsung, taktau ape die nk buat bila org passing bola kat die, last2 kene tackle bile cube larikan bola, defensive pun kurang, skill tu ade, tp kene gilap lebih skit la, lagi satu mamat ni pun dh lame kat arsenal, klu smpi ke hr ni tak ble menyerlah jugak, mmg patut di jual la.. (Klu tak menjadi mmg patut di jual je, takpun letak kat reserve team je)


    p/s: aku bukan racist, tp sume player2 yg pilih utk di rejek ni geng2 niger.. :19:

  • #2
    bukan wenger ke yang rosakkan arsenal
    Sini yer kwn2..---> nogold.com/fantasy
    "The Killing Machines"

    Comment


    • #3
      Originally posted by alarmist View Post
      bukan wenger ke yang rosakkan arsenal

      :21:

      Comment


      • #4
        Originally posted by zatarra View Post
        Aku start support arsenal sejak 2002, waktu tu permainan arsenal mmg cun melecun, player2 yg ada mmg main sebagai satu team, jrg buat mistake. Time tu aku mmg respek habis ngan wenger dan jugak player2 arsenal yg ada waktu tu. Setiap player yg ada waktu tu aku dpt rasakan kepentingan dia as part of the team. tp tu suma crita lama..

        Tp, klu tngkkan gem arsenal skrg ni, beauty of football yg ada kat arsenal dlu dh hampir hilang, dh jarang sngt dpt tengok arsenal dpt beraksi dengan cantik. aku sngt susah nak salahkan wenger, sbb bg aku, wenger la arkitek beauty of football dlm arsenal. Bila aku amati, aku rs yg merosakkan persembahan arsenal ni adalah player2 arsenal sendri... Player2 ni bg aku mmg patut disingkirkan dr arsenal sbb cara permainan mereka bukan shj merosakkan permainan arsenal, malah menyusahkan pemain2 yg lain..


        1. Emmanuel Adebayor - aku tak nafikan dia mmg bnyk skor season lepas, tp cara jaringan dia bg aku tak buktikan ape2 pun, sbb gol2 dia tu aku rskan biase2 je ataupun mmg sepatutnya gol. Control ball mamat ni mmg sngt lemah, skil pun kurang dan jarang ada kat posisi yg dia sepatutnya ada. Adebayor mmg tak layak utk bertindak sebagai striker utama arsenal. (Player ni patut dijual ada peluang, takkpun letak kat bench je)

        2. Emmanuel Eboue - Setiap kali aku tngk mamat ni beraksi mesti darah menyirap je, kecuali waktu mula2 dia main as fullback dlu. Skill takde, tp berangan nk mengelecek org, suka main sorg2, takde semangat berpasukan langsung, tamak nk mampus. Bila terlepas bola sebab gelecek bnyk sngt buat muka toya, suka diving plak tu, ni yg buat aku hangin kat mamat ni. Cara permainan dia mmg sngt2 menyusahkan teammate yg lain. (Patut dijual dengan segera, die ni akibat barah dalam arsenal :14

        3. Abou Diaby - aku smpi ke hari ni masih konpius lagi dgn posisi mamat ni, tak tau dia main posisi ape sebenarnye, winger ke, centre mid ke, left mid ke, attacking ke.. ntah la, langsung tak menyumbang ape2 bila main kat arsenal, setiap kali main aku rs posisi die mcm mati je, tak kreatif langsung, taktau ape die nk buat bila org passing bola kat die, last2 kene tackle bile cube larikan bola, defensive pun kurang, skill tu ade, tp kene gilap lebih skit la, lagi satu mamat ni pun dh lame kat arsenal, klu smpi ke hr ni tak ble menyerlah jugak, mmg patut di jual la.. (Klu tak menjadi mmg patut di jual je, takpun letak kat reserve team je)


        p/s: aku bukan racist, tp sume player2 yg pilih utk di rejek ni geng2 niger.. :19:
        jual jekk..membazir biarkan lama:19:

        Comment


        • #5
          Originally posted by syabel View Post
          jual jekk..membazir biarkan lama:19:
          mmg dh lame aku mengharap wenger jual je player2 ni, tp tak menjadi, hr tu ade gk dngr bunyi yg man u nk beli adebayor, tp tak jd plak, rugi btul la.. huhu.. :19:

          Comment


          • #6
            Originally posted by Alarmist View Post
            bukan wenger ke yang rosakkan arsenal

            klu takde wenger, takde la aku dok support arsenal skrg ni.. :113:

            Comment


            • #7
              Originally posted by zatarra View Post
              klu takde wenger, takde la aku dok support arsenal skrg ni.. :113:
              klu wenger blah ko pun nak blah support arsenal ke?

              Comment


              • #8
                Aku rasa arsenal hilang ke arsenaanya bila wenger bawak banyak sangat permain muda. muda ok tp muda sangat dlm 16,17 tahun kalo 20++ kira dah ok dah.Sbb mereka ni x de expirience..eje salah ni. Kalo korang ingat zaman pires-henry-bergkamp-yunberg dulu..peww..mantap woo...tambah pulak viera dok tengah mmg cun habis waktu tu,.

                Comment


                • #9
                  Nanti aku komen..

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by bangzaf View Post
                    klu wenger blah ko pun nak blah support arsenal ke?
                    yg pastinya, wenger takkan blah.. :113:

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by kainlangsir View Post
                      Aku rasa arsenal hilang ke arsenaanya bila wenger bawak banyak sangat permain muda. muda ok tp muda sangat dlm 16,17 tahun kalo 20++ kira dah ok dah.Sbb mereka ni x de expirience..eje salah ni. Kalo korang ingat zaman pires-henry-bergkamp-yunberg dulu..peww..mantap woo...tambah pulak viera dok tengah mmg cun habis waktu tu,.

                      tu mmg zaman kegemilangan arsenal, main cun gile, gile rindu aku waktu zaman tu.. :113:

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by zatarra View Post
                        mmg dh lame aku mengharap wenger jual je player2 ni, tp tak menjadi, hr tu ade gk dngr bunyi yg man u nk beli adebayor, tp tak jd plak, rugi btul la.. huhu.. :19:
                        btul tu... mmg dulu man u nk beli adebayor..... tp aku yakin wenger x kan lepaskan dia....

                        apapun aku cukup stuju dgn 3 senarai player yg ko listkan tuh.... :113:
                        Last edited by Gitaris Berapi; 02 Feb 2009, 10:06 AM.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by zatarra View Post


                          1. Emmanuel Adebayor - aku tak nafikan dia mmg bnyk skor season lepas, tp cara jaringan dia bg aku tak buktikan ape2 pun, sbb gol2 dia tu aku rskan biase2 je ataupun mmg sepatutnya gol. Control ball mamat ni mmg sngt lemah, skil pun kurang dan jarang ada kat posisi yg dia sepatutnya ada. Adebayor mmg tak layak utk bertindak sebagai striker utama arsenal. (Player ni patut dijual ada peluang, takkpun letak kat bench je)
                          sizen lepas mmg dia skor byk gol .
                          tp klo tgk peluang yg dia dpt tuh bg kt torres/drogba/etoo ..
                          deme tuh bole skor 67 gol sesizen .
                          ape yg aku tgk dia neh x clinical lansung .
                          control ball lemah mcm nko ckp ..
                          nk buat skill fancy tp x mjadi . maen left flank nk buat stail titi tp x lepas .
                          gaji nk mahal .. clearly . im not his biggest fan

                          Originally posted by zatarra View Post

                          2. Emmanuel Eboue - Setiap kali aku tngk mamat ni beraksi mesti darah menyirap je, kecuali waktu mula2 dia main as fullback dlu. Skill takde, tp berangan nk mengelecek org, suka main sorg2, takde semangat berpasukan langsung, tamak nk mampus. Bila terlepas bola sebab gelecek bnyk sngt buat muka toya, suka diving plak tu, ni yg buat aku hangin kat mamat ni. Cara permainan dia mmg sngt2 menyusahkan teammate yg lain. (Patut dijual dengan segera, die ni akibat barah dalam arsenal :14
                          aku nk maki dia neh pon xleh sgt sbb . bkn salah dia maen kt wing sedangkan dia boleh maen lg bagus kt RB .. speed ade . driblin ok la . tp x creative . passing tah mane2 .. mmg x boleh maen winger..

                          Originally posted by zatarra View Post

                          3. Abou Diaby - aku smpi ke hari ni masih konpius lagi dgn posisi mamat ni, tak tau dia main posisi ape sebenarnye, winger ke, centre mid ke, left mid ke, attacking ke.. ntah la, langsung tak menyumbang ape2 bila main kat arsenal, setiap kali main aku rs posisi die mcm mati je, tak kreatif langsung, taktau ape die nk buat bila org passing bola kat die, last2 kene tackle bile cube larikan bola, defensive pun kurang, skill tu ade, tp kene gilap lebih skit la, lagi satu mamat ni pun dh lame kat arsenal, klu smpi ke hr ni tak ble menyerlah jugak, mmg patut di jual la.. (Klu tak menjadi mmg patut di jual je, takpun letak kat reserve team je)
                          bg aku abou diaby bkn faktor besar sgt .. sbb dia neh aku tgk physical dia kuat . bagus utk maen CM .. dia tau kontrol bola . lg satu dia neh suka shot on gol . klo x shot camane nk gol .. even klo tgk ration cr7 sizen lepas .. sog berapa ratus tah .. tp byk2 nko shot tuh ade la gol ..

                          aku rs statement nko yg di bold tuh agak keras utk diaby . aku tgk dia neh mmg mempunyai material pemain arsenal .. cuma dia memerlukan lebih byk game .
                          ade jugak aku bengang ngn dia . kdg2 time ade player xtra dia lambt release bola . dh kne rampas tuh mula nk tackle keras . pastu kne kad .. tp mcm aku state td .. dia memerlukan game lg .


                          Comment


                          • #14
                            bagi aku player yg rosakkan persembahan arsenal ialah midfield center bila fabregas takde...

                            fabregas bnyk dictate tempo,lajukan atau slowkan game, forward n accurate pass.....

                            tapi kalau fabregas xder....song/diaby/denilson......menyampah gila tengok....
                            diabi - lembab, selalu give away pastu xkejar balik, hold bola lama..
                            denilson/song - selalu hold bola, reti passing sideway jer, physical lemah/kecik.

                            aw pn bengap xreti2 nk beli DM mantap skit.....ingat BPL = laliga ke leh pakai dm kecik...

                            Comment


                            • #15
                              aku rasa buat masa ni aku suka ngan semua player ARSENAL termasuk arsene wanger kecuali slystere yg dia beli dari MU tu. Bagi aku strategi Arsenal aku rasa menarik terutama dari segi bakat dan bisness bola. Kita sbg fan ni mmg tak bole wat apa sbb wenger kalo jual player dpt persent. ko byg la kalo dia jual febregas pd harga 70j paun ambik jer percent 20 tak kaya dia. tu dari segi biz la.

                              Aku ni mmg minat arsenal sejak dia dudukkt tengah lagi sblm juara. kat situ aku follow sbb wanger punya strategi dr dulu cam tu. Cari bakat muda. untung gallas ada lg kalo tak dl arsenal rata2 player dia bwh 30. ats 30 dia dah jual. kalo tak silap aku dia beli henry masa umur dia 20 thn.

                              Ko org sabo jer 2 musim lagi Arsenal pasti hebat kalo pemain yg ada skg stay trs kat arsenal. Wanger buat team lg dulu antara 3 atau 4 thn br dpt gelaran juara.
                              SAPA PALING BERANI TANGGUNG RISIKO ITU LA MANUSIA YG PALING BERJAYA DI SAMPING TAK LUPA BERTAKWA DAN BERTAWAKAL KEPADA ALLAH. KALO DAH KAYA TU JGN LUPA BAYAR ZAKAT MOGA REZEKI YG KITA DAPAT TU BERTAMBAH DAN BERKAT :-D

                              Comment

                              Working...
                              X