Announcement

Collapse
No announcement yet.

Anak Amy Search Kahwin

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Anak Amy Search Kahwin

    KUALA LUMPUR: Anak penyanyi kumpulan Search, Nabila Huda Suhaimi, 24, selamat diijab kabulkan dengan pasangannya Zaidy Zailani, 27, di Masjid Wilayah, di sini, semalam.

    Dengan sekali lafaz, Nabila yang juga seorang pelakon, sah bergelar isteri kepada Zaidy, tepat jam 10.45 pagi. Pasangan itu yang berkenalan sejak enam tahun lalu dinikahkan sendiri oleh bapa pengantin perempuan, Suhaimi A Rahman atau Amy Search dan disaksikan Penolong Pendaftar Nikah, Cerai dan Rujuk, Mohd Nazarudi Mohd Nadzir.

    Pada majlis pernikahan itu, Zaidy menyerahkan mas kahwin bernilai RM80, wang hantaran sebanyak RM22,222.22 serta tujuh dulang hantaran dan dibalas sembilan dulang oleh pihak perempuan.

    Tarikh pernikahan itu dipilih sempena tarikh lahir Nabila, yang jatuh pada hari sama. Nabila yang mula berkecimpung dalam dunia lakonan sejak usia 18 tahun adalah anak daripada perkahwinan pertama Amy Search dengan Farida Fadzil.

    Nabila yang anggun dengan persalinan warna putih gading mengucapkan kesyukuran kerana majlis pernikahannya berjalan lancar. Dia yang pernah membintangi filem Akhirat dan bakal muncul dengan filem Bohsia masih belum merancang mengenai destinasi bulan madu mereka.

    "Perancangan mengenai bulan madu memang ada tetapi bukan tahun ini. Saya mahu majlis perkahwinan ini selesai terlebih dulu sebelum memikirkan mengenai bulan madu. Insya-Allah kami akan berbulan madu tahun depan," katanya.

  • #2
    lawa lak aku tgk si nabila tu bertudung :4:

    Comment


    • #3
      Originally posted by MKO View Post
      lawa lak aku tgk si nabila tu bertudung :4:
      rileks bro.. dah terlambat.. dah jadi milik org tu...

      Comment


      • #4
        Originally posted by kni View Post
        rileks bro.. dah terlambat.. dah jadi milik org tu...
        syukur alhamdulillah. slmt sorang lagi umat Muhammad :113::4:

        Comment


        • #5

          Comment


          • #6
            Bukan menangis sedih, sebaliknya air mata kegembiraan tidak dapat dibendung lagi oleh kedua mempelai dan keluarga masing-masing apabila liku-liku perhubungan selama enam tahun lamanya berakhir dengan sebuah perkahwinan.

            Zaidy dinikahkan sendiri oleh bapa Nabila, Suhaimi A Rahman atau Amy Search dengan mas kahwin RM80 dan hantaran RM22,222.22. Akad nikah ini disaksikan Penolong Pendaftar Nikah, Cerai dan Rujuk, Mohd Nazarudi Mohd Nadzir merangkap Imam dan Jurunikah Masjid Wilayah Persekutuan.

            Pihak lelaki menghantar tujuh dulang hantaran berupa telekung, al-Quran, alat solek dan pewangi, kasut, sepasang persalinan, set penjagaan badan serta kek.

            Manakala pihak perempuan pula membalas dengan sembilan dulang hantaran berupa kasut/tali pinggang, kemeja/tali leher, set penjagaan badan/pewangi, baju Melayu, songket, al-Quran, sejadah, coklat dan kek.

            Comment


            • #7
              alhamdulillah...nabila ni kira aku minat gaklah dengan sikap sempoi dia tu...
              tengok orang memang dah tau jenis peramah...
              DaLaM hAti aDa Labu
              "I'm In NOGOLD SPEAKOUT!"

              Comment


              • #8
                sama cantik ...sama padan la....i like
                CLICK to JOIN

                MAIN GAME DAPAT DUIT

                Comment


                • #9
                  Originally posted by likik83 View Post
                  sama cantik ...sama padan la....i like
                  zaman aku sekolah dulu amy start menyanyi dengan skluar ketat rambut ketak...

                  skarang ni... amy dah jadi bapak mertua org...


                  tahniah amy & nabila...

                  Comment


                  • #10
                    setahun dua lagi amy bakal jadi datuk

                    Comment


                    • #11
                      selamat pengantin baru......


                      semoga jodoh berkekalan hingga hujung nyawa eh.. nabila ....waaaaaa:20::20::20:

                      Comment


                      • #12
                        rockers dah dpt menantu yek...tahniah amy wa caya sam lu..fewwitt....:4:
                        Buat duit setiap minggu RM1000...KLIK SINI

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by RM100 View Post
                          setahun dua lagi amy bakal jadi datuk
                          wa ka ka... bakal dato.... anugerah dari nabila... ha ha ha...

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by NgokNgok View Post
                            Ishh siang2 dah start meraba :19:
                            "Saya menyertai Nogold Speakout"

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by tennoajak View Post
                              Ishh siang2 dah start meraba :19:
                              ala... lepas geram sikit jer... boleh la....:4::4:

                              Comment

                              Working...
                              X