Announcement

Collapse
No announcement yet.

Jamu mak dara...memang power!!!!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Jamu mak dara...memang power!!!!

    JAMU MAK DARA

    KHASIAT PRODUK JAMU MAK DARA ADALAH UNTUK :-

    Membuang toksik didalam badan - Membuang angin - Menyuburkan rahim - Masalah keputihan - Merapatkan faraj
    - Memberi tenaga, cergas seawal pagi. - Membetulkan sistem kitaran haid - Membakar lemak dan menurunkan berat badan
    - Mengurangkan bau badan - Menambahkan nafsu syahwat - Mengurangkan sakit pinggang dan lemah tubuh badan
    - Awet muda

    Jika anda ada masalah berikut.....boleh amalkan JAMU MAK DARA:-

    Berat badan ,Untuk awet muda ,Ada masalah senggugut dan haid tak teratur ,Masalah keputihan ,Muka berjerawat dan kusam
    Mengembalikan semula keharmoniaan rumahtangga ,Masalah faraj longgar, rahim turun, berair dan kurang mencengkam ,
    kurang subur,Masalah terkencing ketika batuk dan bersin ,Masalah banyak angin dlm badan ,Masalah toksik dlm badan
    Masalah kesihatan seperti gout darah tinggi, kencing manis, resdung, migrain dll ,Masalah sengal badan, sakit pinggang, sakit tumit dan lutut ,Ingin berhenti merokok ,Tidor tak lena…

    Bahan-bahan JAMU MAK DARA:-

    gadong / tahi angin /cabai pintal / akar siak / sambar antu/cabai batik / akar cerita / kulit pulau sari/ kulit kayu serapat
    ketumbar kasar /jintan hitam / temulawak /halia bara /halia putih/kunyit kering / kayu manis cina / kedaung / daun cina maki /masuri/jerangau / lengkuas merah / buah keras / jemuja / daun terawas/hadas pedas / langkau besar / langkau kecil/ bica bolong/
    biji kami / buah gorek / akar kayu putih / cekor


    Ramai wanita bimbang apabila mengalami masalah longgar dan kemutan yang tidak sehebat seperti dipersembahkan malam pertama. Ditambah pula dengan masalah faraj yang banyak mengeluarkan air. Ia pasti sesuatu yang menakutkan...bukan apa bimbang akan persembahan yang tidak cengkam buat santapan si suami. Silap hari bulan, si suami akan mencari yang lebih muda dan bergetah....

    Masalah longgar dan faraj berair, bukanlah sesuatu yang baru dikalangan kaum wanita. Ia sebenarnya perubahan hormon selepas melahirkan cahaya mata. Jika dibiarkan berlarutan, ia boleh menjejaskan keinginan seksual dan menimbulkan masalah dalam rumah tangga.

    Lantaran itu, setiap wanita perlu bijak mengawal keadaan dan berusaha untuk memperbaiki segala kelemahan, agar si suami tidak mempunyai alasan untuk membuka cawangan baru. Namun begitu, anda tidak perlu risau kerana kini terdapat banyak produk di pasaran yang boleh mengembalikan keceriaan hubungan seksual dan kebahagiaan rumah tangga.

    Jamu Mak Dara adalah antara produk yang cukup berkesan. Ia diperbuat daripada 32 jenis herba terpilih daripada gabungan 2 negara iaitu India dan Indonesia.



    Jamu ini mempunyai pelbagai khasiat.

    Antaranya merapat dan mengetatkan faraj yang longgar, mengurangkan air pada faraj dan menghilangkan bau yang kurang menyenangkan. bukan itu sahaja ia juga bertindak balas dalam merapat dan menaikkan peranakan ke tempat asal, menguatkan kemutan faraj, mengembalikan kesempurnaan hubungan, meningkatkan tahap keghairahan dan memulihkan lemah nafsu syahwat, mengatasi masalah keputihan. selain itu, ia juga bertindak mengembalikan tenaga zahir dan batin seperti keletihan.

    Bagi wanita yang baru melahirkan anak, eloklah diamalkan pengambilan Jamu Mak Dara pada hari ketujuh dalam pantang. Amalan ini dapat mengembalikan tenaga, menegangkan otot2 yang kecut, menyembuhkan luka bersalin, memulihkan dan menyempitkan lagi faraj dan mengecutkan rahim.

    Jamu ini juga boleh melangsingkan tubuh wanita dan mengatasi masalah haid seperti senggugut dan pusingan haid yang tidak teratur. Ia juga bukan sahaja mencantikkan tubuh malah mencantikkan kulit yang tidak bermaya.

    Soalan Lazim
    SOALAN YANG SERING DI TANYA


    SOALAN Bolehkah Jamu Mak Dara atau Jamu Anak Dara di amalkan semasa datang haid.?
    JAWAPAN Tidak perlu diamalkan jika perjalan period sudah lancar.Boleh di amalkan jika perjalanan period keluar tidak lancar.Contoh nya keluar sedikit-dikit tapi mengambil jangkamasa yang lama .Kurangkan dos atau makan cuma selang sehari sahaja.
    __________________________________________________ _______________
    SOALAN Bilakan waktu yang sesuai untuk makan Jamu Mak Dara selepas melahirkan?JAWAPAN Bagi orang yang baru melahirkan anak, eloklah di amalkan pengambilan jamu mak dara pada hari ketujuh (7) dalam pantang. Amalan ni dapat mengembalikan tenaga, menegangkan otot-otot yang kecut, menyembuh luka bersalin, memulih dan menyempitkan lagi faraj dan mengecutkan rahim...Jika bersalin secara pembedahan - 3 minggu selepas melahirkan.cara minum spt di atas!
    __________________________________________________ ___________ SOALAN Bolehkan mengamalkan Jamu Mak Dara /Anak Dara dan di waktu yang sama makan supplement yang lain??
    JAWAPANBoleh . Cuma jarakkan waktu nya
    __________________________________________________ ______________
    SOALAN Kenapa kepala saya pening2 di waktu peringkat awal mengamalkan Jamu Mak Dara /Anak Dara?
    JAWAPAN Pening kepala terjadi di sebabkan oleh metabolisme di dalam badan yang rendah dan proses ini membantu meningkatkatkan kembali metabolisme badan.Untuk mengatasi masalah tersebut minum banyak air kosong .Sekurang-kurang nya 8 gelas satu hari. Lagi banyak lagi bagus....
    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    SOALAN Kenapa ari2 saya sakit ketika mengamalkan Jamu Mak Dara?
    JAWAPAN Ini adalah kerana rahim anda tidak berapa sihat.Sakit ari2 tersebut cuma sementara kerana dalam proses membaik pulih kan rahim tersebut.

    SOALAN Boleh kan saya mengamalkan Jamu Mak Dara jika berhasrat untuk mengandung.
    JAWAPAN Amat di galakkan kerana salah satu khasiat utama adalah menyuburkan rahim.Ramai testimoni telah berjaya mengandung setelah mengamalkan Jamu Mak Dara.Jika anda sedang merancang...sila amalkan satu kotak di peringkat awal.Jika belum berhasil sebaik nya amalkan sehingga 3 kotak. Sekiranya anda merasakan ada kelainan spt lambat datang haid ...harap berhenti makan jamu dan buat pemeriksaan air kencing utk memastikan samada anda mengandung atau tidak!!

    -SOALAN Selalu orang akan kaitkan jamu ini panas dan mengganggu proses utk mendapatkan zuriat. Benarkan begitu??JAWAPAN Mengamalkan jamu mak dara tidak mengganggu proses utk mendapatkan zuriat!!Malah dia akan menambahkan kemutan di faraj dan menambahkan kesempurnaan hubungan suami isteri.Meningkatkan tahap keghairahan.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    SOALAN Saya rasa amat mengantuk /penat di peringkat awal makan JMD/JAD??
    JAWAPAN Itu adalah proses pemulihan dan berlaku hanya sementara sahaja.Itu adalah tanda banyak toksin didalam badan.Bukan semua orang merasakan simptom tersebut.Itu adalah petanda baik.Insya'Allah anda akan segar sentiasa selepas itu.

    SOALAN Kenapa keputihan saya keluar dengan banyak nya..?
    JAWAPAN Itu adalah perkara biasa .Teruskan makan jamu..Lazim nya selepas itu keputihan akan berkurangan dan ada yang hilang terus dari masalah keputihan
    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    SOALAN Boleh kan amalkan Jamu Mak Dara jika saya masih menyusukan bayi ??
    JAWAPAN Tidak menjadi masalah .Tidak memberi kesan negatif kepada bayi anda. Malahan mengamalkan jamu akan membantu menambahkan air susu ibu.

    SOALAN Bolehkah JMD /JAD membantu menyelesaikan masalah kitaran haid yang tidak menentu??
    JAWAPAN Salah satu khasiat adalah membetulkan sistem kitaran haid.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    SOALAN Kenapa darah haid saya keluar dengan banyak??
    JAWAPAN Itu adalah kesan positif kerana ia melancarkan pengaliran darah haid anda.Darah haid memang perlu di keluarkan dengan kadar yang sepatut nya agar tidak tertinggal didalam rahim. Ini akan menimbulkan masalah rahim dimasa akan datang.

    SOALAN Boleh kan saya makan Jamu Mak Dara sedangkan saya masih belum berkahwin??
    JAWAPAN Tidak di galakkan. Sebaiknya makan lah Jamu Anak Dara...Sudah memadai .

    SOALAN Kenapa saya tidak turun berat badan ?JAWAPAN Jamu Mak Dara BUKAN produk utk melangsingkan badan. Ia adalah produk herba yang khusus utk kesihatan dalaman wanita. Cuma kelebihan nya banyak membantu mereka yang menghadapi masalah berat badan. Ramai testimoni turun berat badan jika mengamalkan dengan konsisten. Kurangkan makan berlemak dan berminyak .Pastikan banyak minum air !!

    PERINGATAN -
    Testimoni adalah berbeza-beza ...ikut keserasian badan masing-masing.
    Last edited by britney81; 11 Sep 2008, 03:19 AM.

  • #2
    TESTIMONI SEBENAR JAMU MAK DARA DARI LAMAN WEB

    Pengalaman pengguna setelah mengamalkan lebih kurang 2 minggu Jamu Mak Dara:- " Terasa segar badan dan paling terasa bahagian payudara semakin montok.Terasa makin ketat plak bila pakai bra.... . Nampak gaya nya ....tips mengampu payudara semasa minum jamu telah memberi kesan yang positif
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~
    Dah dekat seminggu lebih makan jamu mak dara nie. Me punya masalah period mmg sejak anak dara period tak regular,,, And I tgh try nak conceive for 2nd baby actually,,,but my period nie mmg tak regular, may be tu yg susah sikit la conceive,,, Bulan June, I sampai g doctor amik ubat nak betulkan period cycle, and after mkn ubat doctor baru period keluar? Last month suppose my period on 20th tapi terlepas that date pon tak period,,, doktor kata kalau tak period gak, kena amik ubat lagi,,,,leceh betul... I makan jamu nie abt 1 week, and surprisingly, period I keluar naturally,,,, I pon terkejut,,,alhamdulilah sgt,,,tak yah g doctor amik ubat induced period keluar,,,, I tak tau sebab jamu yg I makan ker, atau kebetulan ajer,,, But, selama nie punyer la susah period nak keluar, puas mkn EPO, Spirulina, at last jumpa doctor ajer senang,,, Even, my gynae pon terperanjat, sebab I mmg tunggu this month punyer period sebab nak start mkn Clomid,,,senang sikit dah keluar period nie,,,heheh Mungkin sebab jamu mak dara nie ekk?
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~
    baru seminggu lebih makan jamu ni, thanks to corn for delivering it to me... alhamdulillah, so far leh la tertelan jamu nih, tak ler pahit cam dijangka, tapi more to pedas, sure berpeluh lepas makan jamu nih.. gie bilik air for besar like biasa, tak cam makan nr ler, tapi yg kecil memang kerap. selera makan pun kurang, tak control pun tapi rasa cam kenyang ler. nak kata kurang berat badan, tak tau lagi sebab lom timbang tapi mak ada comment yg perut i dah kurang naik bila pakai one particular jeans tu.. harap harap leh kurang 5 kgs as targetted ...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~
    just tried!! hai,,,katt baru je start sabtu hari tu. Minum macam tu je,,,sebab dah biasa minum yang pahit2 so takdela teruk sgt cuma lepas tu kena bilas dengan airla. Tapi 2 hari pakai memang nampak perubahan pada buah epal..hehehhe..ni yang bersemangat nak teruskan...performance dengan hubby yet to confirm,,,heheheeheheeh cuma 2-3 hari ni breast dan area2 ketiak rasa sengal mcm period tu..mungkin tindakbalasnyela....Alhamdulillah saya tak panas bila makan jamu ni. Harap2 memberi kesan yang maksimum
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~
    My feeback pulak... frenz dah amik jamu ni almost 2 weeks..frenz makan 2 kali sehari...sekali sblm breakfast, sekali lagi sblm dinner... memula makan tu, frenz memang banyak buang angin and buang air besar... tapi perut tak de la rasa memulas2..biasa jer...skrg dah ok... badan rasa energetic...sebelum ni memanjang jer rasa letih bila abis kerja... nak layan anak2 lepas balik opis pun tak larat... lepas consume jamu ni, frenz balik rumah pun still rasa energetic... sempat aerobik 30 minit kat rumah lepas balik kerja and layan anak2 main... as for "service" for dear hubby, the feedback was superb!! hubby kata cam anak dara... rasanya i will continue consume jamu ni sbb kesan dia memang bagus.... walaupun rasa dia pahit ..
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~

    Hello semua, Saya dah cuba Jamu Anak Dara semalam. JAD ni wangi baunya, untuk sayalah! Tak rasa pahit lebih kepada rasa tawar. Cuma kena kacau betul2 sebelum minum & standby secawan air sebab dia serbuk, tak larut habis. Pagi tadi minum lagi sekali b4 bf, sebab nak turunkan berat badan. Effect so far : lawas buang air besar & selalu buang air kecil. Tak rasa panas, tak lapar [so senang diet] & rasa bertenaga sampai sekarang. Kalau biasa masa lunch dah mengantuk. OK, itu saje buat masa ni.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ini feedback dari sorang customer , ingin berkongsi kegembiraan tapi malu.. Lebih kurang begini lah citer nya melalui telefon :- " Memang best makan jamu mak dara ini.Saya ni memang le tak tua sangat lagi..lewat 30an.Tapi di sebabkan letih bekerja dan balik rumah ada kerja lain menanti lagi. Memang kalau dapat tidur agak tidak berapa enak jika ada gangguan di waktu malam..Memang lah satu tanggung jawab tapi di sebabkan penat...mood pun hilang entah kemana.Kesian kat suami dan saya sedar memang satu dosa jika menolak.Tetap melayan tapi dalam keadaan hanya kerana TANGGUNG JAWAB .Kalau boleh nak layan tidur aje...Kini setelah mengamalkan jamu mak dara, saya pula jadi pelik kerana saya pula ternanti-nanti .Memang jadi bersemangat kembali . Rasa begitu bertenaga.Suami memang lah gembira dengan perubahan.Dari seorang isteri yang kurang semangat jadi POWER "
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~
    last month after consume 1 pack tu berat turun dlm 5.5kg jer...tak lah byk, but then the best part i perasan my skin become fairer ( tak yah pakai fair n lovely pun....) n skin pun nampak cam lembut skit.......hhehehee terima kasih mak daraaaaaaa * ala2 cam iklan tummy trim lagi satu ambil mak dara ni tak lah menyusahkan nak jadi jaga toilet.... tak cam NR dulu....
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~
    TESTIMONI JAMU MAK DARA Pregnant selepas makan Jamu Mak Dara....1st baby plak tu.. Mama plak yang gembira sangat..Sebelum ni dah cuba makan benda lain gak.. dan paling kelakar...bila di tanya suami....mana lagi best antara_______ dan Jamu Mak Dara ? Jawapan nya JAMU MAK DARA...... lagi POWER katanya.. Akhir nya misi utk mendapat zuriat tercapai... Mama harap beliau selamat hingga melahirkan zuriat pertama !!
    Testimoni terkini...baru aje borak2 kat YM dgn member ni:- Turun berat badan dari 56 kg menjadi 51kg..makan jamu Mak Dara tak habis pun satu kotak.Mungkin kombinasi makan jamu dan berpuasa mempercepatkan penurunan ....Alhamdulillah
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~
    Last edited by britney81; 11 Sep 2008, 05:37 AM.

    Comment


    • #3
      SAMBUNGAN TESTIMONI...

      kiter dpt JMD dr corn 5/10...makan berbuka dengan sahur....tu pun ader 1 hari skip...tapi semalam timbang dah bergerak 1 kg... dah lama berat maintain 60kg...pakai u-zap semua pun tak turun...sekali minum JMD dia boleh turun...so sekrg ni minum JMD jer.. memula minum ngan air ..rasa nak terkeluar balik...gentel ngan madu...rasa tak lepas kat tekak...so ngan sabarnyer bancuh ngan air balik.. yg lain tak terasa sgt...cuma kentut jer slalu...kentut plak mcm org cirit bunyi nyer...kalo mlm tgh tido rasa cam pesta mercun bunyinyer...
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
      latest testimoni setelah 2 minggu mengamalkan JMD from customer dari puchong: "masa mula makan 54kg, sekarang dah 51kg, badan x rasa letih, selalunya lepas buka, sembahyang, ngantuk sgt2...ini sampai kul 2 pagi leh layan tv lagi... breast ada rasa pejal skett...hubungan husband & wife...entah lerr....dia tak komen apa2 pun...tapi hari2 asyik nak meleset je kat kita hahahaha"
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~
      TESTIMONI JAMU MAK DARA semalam timbang berat.. turun lak..sekarang 39kg..rasanya sebelun raya berat 42kg.. heran juga sebab makan macam biasa aje .
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      TESTIMONI JAMU MAK DARA Beliau ada masalah tak datang period dah 2 bulan...dah makan ubat dari doktor...tapi masih gak tak mau keluar2. Makan jamu mak dara 2 minggu.....tup2 datang gak period yang di harap2kan keluar....Memang POWER JMD......ni dia tengah lega sangat.
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~
      TESTIMONI JAMU MAK DARA ermm nak update..selepas hampir 2 minggu makan jamu ni.. lady dah dapat rasa satu lagi kesan baik selepas makan JMD... nampaknya..mmg betul kata forumer yg lain... lepas je amalkan JMD ni "semangat" tu mmg membuak jelah... pantang tersentuh terus jadi...cik abg pun sengih memanjang jela.... dia kata dia plak kena cari jamu utk lelaki...hehehe mmg superb lah JMD ni.
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~
      Testimoni dari pengguna JAMU MAK DARA Cuma makan satu kotak sahaja masa bulan puasa.... turun berat badan 5 kg. Teramat puas hati sbb kesan menakjubkan. Di samping itu...utk kebahagian suami isteri memang di akui keberkesanan nya
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
      after a while fabiana follow thread JMD ni...I think it's my turn pulak to share the benefits of this jamu...I dah makan for almost 3 weeks...Nak habis dah pun...makan 2 kali sehari..kekadang je terlupa nak makan sebelah petang...Positive results that I've experienced Angin memang byk keluar..Sometimes, habis je minum terus rase angin berlumba-lumba nak keluar...best!2) Memang lawas buang air both big and small. Haritu lepas jamuan hari raya, lepas lunch terus buang 2 kali...he..he...3)Masuk 3rd week ni...bebudak opis dah tegur nampak makin kurus...actually bila I timbang, berat xlah turun sgt, tapi rasenya JMD ni kemaskan badan dan cantikkan part mana yg patut..I am sure I've lost a few inches on my hips and thighs since seluar lama dah boleh pakai...Haritu beli new skirt saiz M dah muat...selalu L baru ok sebab nak lepaskan hip he..he...4)Kulit muka rase makin halus...pores macam kecik....tapi ni maybe combination I makan supplement lain gak...it helps anyway...So, my overall comment, memang puas hati..
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
      Testimoni orang dalam pantang..hari ni hari ke 3 makan JMD......barulah lawas membuang segala kotoran , angin pun asyik keluar......suspend gak kot babypun angin, maklumlah meyusukan...tapi alhamdulillah setakat ni .ok jeBadanpun rasa lebih segar walaupun baby bangun kerap tuk menyusu.
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~
      Just nak update laa kan.. Lepas makan jamu nie ramai yg puji..Ramai Kata badan dah kurus sikit... Muka pun berseri-seri.. Syok nyer..!Tang apple tue memang cun laa.. pink ajer.. hee.. hee.. malu cek...Malu tapi suka
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
      Assalamualaikum...Nak update nie..malam tadi balik kg aku..sampai umah kul 11 lebih gitu..balik jerk masuk bilik terus terpandang timbang,,eh..penimbang baru...tetiba mcm terus terlompat kat penimbang tu..erk..betul ke nie..tak mamai ke aku nie?? aku suruh adik aku tengok..dia pun kata 70kg..kekekkekekek...confrim..berat aku dh 70kg..turun 4kg..dulu ingat tak aku kata aku nak timbang on 31 dec..tapi sbb terghairah tengok penimbang baru terus terlupa..
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~
      NI testimoni dari yang dikategori RATU SEMBELITjika dulu buang air besar dlm 3 hari sekali...kini setelah amalkan JMD sudah bertukar......dalam satu hari 3 X membuang...Betui2 puas hati...Lega sangat kata nya...Ringan rasa kepala!!Mula2 beli Pek Percubaan...baru2 ni terus order 1 kotak...sekian melapurkan...

      Comment


      • #4
        sesiapa yang ingin mendapatkan jamu mak dara ni boleh pm atau sms..

        sms:019-9298837
        email:[email protected]

        harga jamu:

        serbuk:RM60 kapsul:RM45

        PROMOSI!!!

        KOS PENGHANTARAN PERCUMA KE MERATA NEGERI DALAM MALAYSIA..:1::1:
        Last edited by britney81; 11 Sep 2008, 03:21 AM.

        Comment


        • #5
          ni gambar jamu mak dara..

          Comment


          • #6
            JAMU ANAK DARA -

            (Untuk wanita belum berkahwin lagi)

            Khasiat JAMU ANAK DARA:- :113:

            - mengkhusus kepada system haid tidak teratur.
            - dapat membantu membuang lemak
            - meringankan badan
            - menjadikan badan terasa segar
            - melawaskan.
            - masalah senggugut
            - Masalah keputihan
            - Muka berjerawat dan kusam
            - Masalah banyak angin dlm badan
            - Masalah toksik dlm badan


            cara makan -


            2 pagi

            2 malam/petang


            sebelum makan...

            Comment


            • #7
              testimoni yg berjaya pregnan hasil jamu mak dara..

              ingat lg x hamba yg kecoh2 tye psl JMD jun aritu
              pastu eda dh beli ngan corn 1 JMD + 1 Jamu Pria...
              eda ngan hubby masing mkn x abis pon.. psl asik dok blk kg makan durian takot gak psl panas lwn panas. hehe!!!
              pas tu kan.. dr my last period 19.6 aritu, x period2 lg.. punya la takot.. hubby dh bising2 dh, dia ckp psl mkn jamu tu la period makin x teratur, makin teruk plak jd nye...

              sabtu mlm lepas g klinik psl kena batuk + Selsema teruk (dr. ckp simptom awal asma, x penah2 kena asma )
              pastu hubby bising2 suh bgtau dr. psl period x dtg2 lg.. dr ckp klu tgk flow mcm ok.. tp jgn stress2 la
              eda ckp tp risau la gak dr. dh nak masuk 2bln ni.. dr. ckp jgn la risau, mane tau ada rezeki... ke awak dh ngandung???
              hehehe... selambe jek jwb ntah dr. x cek pon dr. tye lg, nak cek ke??? erk.... dlm otak dok pk kang -ve malu plak.. huhu!! tp hubby suh gak cek...
              lepas dh letak urine kat kaunter, dr panggil lg... lum sempat duduk pon lg.. dr. dulu yg excited dr jauh lg dr ckp dh.. dik, dik pregnant la dik soklan bodo pon kuar la... yeke dr.???? sambil jenguk2 upt yg dia test tu.. cam nak peluk jek dr time tu.. mane x nye, terang gila2.. wat test mlm2 buta dlm ati dok pk tul ke aku nye urine tu ..
              dr. ckp patut la x period2 rupanye dh ngandung yek.. hubby dh sengih2 cam kerang bucuk dh dr. ckp psl dh ngandung sy tambah asid folik skali... dia agak dr last period dh pregnant 7weeks++

              itu la nak cite penangan jamu mak dara ngan jamu pria yg sedikit sebanyak membantu kami dlm proses mendapatkan zuriat walau x abis pon consume tp tempias tetap ada... konon2 nak tunggu next period nak sambung blk, trus xyah sambung dh.. syukur sgt2... kiranya ni la hadiah 1st anniversary kami berdua yg paling bermakna dlm hidup kami.. 24.8 nnt genap la 1year kami nikah - waneeda -
              ------------------------------------------------------------------------
              Salam....saya start makan JMD beli dari mamaboomboom 9 julai lepas....dan....hehehheheh positif pregnant anak sulong lepas 5 bln kawin...kebetulan lak bli jamu pria utk hubby dr cornflakes....suka sgt ni...thanks semua for the info...jamu tk sempat abis lg..tp dh dpt result...Alhamdullillah.. -goldfish-
              Last edited by britney81; 11 Sep 2008, 06:16 AM.

              Comment


              • #8
                jamu mak dara

                dah ada living testimonial ke? crita lah ckit

                Comment


                • #9
                  Jamu Pria
                  RM45.00

                  Jamu Pria untuk lelaki yang mengamalkan kehidupan sihat dan mengekalkan kesegaran lelaki !

                  Jamu Pria For Men, telah diamalkan dari satu generasi ke satu generasi. Di perhasilkan dari ramuan terbaik herba hutan hutan Malaysia untuk mengekalkan kesihatan yang sempurna dan kecergasan yang maksima sepanjang hari. Sesuai bagi lelaki yang mementingkan kesihatan yang sempuna luar dan dalam, malah mementingkan kesejahteraan dan kebahagian suami isteri. Amalkan pengambilan Jamu Pria for Men untuk kekal muda dan kesihatan yang sejahtera!

                  Setiap capsul mengandungi herba terbaik :
                  Piper Longum
                  Croton Caudatum
                  Helictrates Isora
                  Hippocratea Indica
                  Eurycoma Longifolia
                  Coriandrum Sativum


                  Amalkan pengambilan 2 kapsul 2 kali sehari sebelum makan di waktu pagi dan juga malam.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by britney81 View Post
                    JAMU MAK DARA

                    KHASIAT PRODUK JAMU MAK DARA ADALAH UNTUK :-

                    Membuang toksik didalam badan - Membuang angin - Menyuburkan rahim - Masalah keputihan - Merapatkan faraj
                    - Memberi tenaga, cergas seawal pagi. - Membetulkan sistem kitaran haid - Membakar lemak dan menurunkan berat badan
                    - Mengurangkan bau badan - Menambahkan nafsu syahwat - Mengurangkan sakit pinggang dan lemah tubuh badan
                    - Awet muda

                    Jika anda ada masalah berikut.....boleh amalkan JAMU MAK DARA:-

                    Berat badan ,Untuk awet muda ,Ada masalah senggugut dan haid tak teratur ,Masalah keputihan ,Muka berjerawat dan kusam
                    Mengembalikan semula keharmoniaan rumahtangga ,Masalah faraj longgar, rahim turun, berair dan kurang mencengkam ,
                    kurang subur,Masalah terkencing ketika batuk dan bersin ,Masalah banyak angin dlm badan ,Masalah toksik dlm badan
                    Masalah kesihatan seperti gout darah tinggi, kencing manis, resdung, migrain dll ,Masalah sengal badan, sakit pinggang, sakit tumit dan lutut ,Ingin berhenti merokok ,Tidor tak lena…

                    Bahan-bahan JAMU MAK DARA:-

                    gadong / tahi angin /cabai pintal / akar siak / sambar antu/cabai batik / akar cerita / kulit pulau sari/ kulit kayu serapat
                    ketumbar kasar /jintan hitam / temulawak /halia bara /halia putih/kunyit kering / kayu manis cina / kedaung / daun cina maki /masuri/jerangau / lengkuas merah / buah keras / jemuja / daun terawas/hadas pedas / langkau besar / langkau kecil/ bica bolong/
                    biji kami / buah gorek / akar kayu putih / cekor


                    Ramai wanita bimbang apabila mengalami masalah longgar dan kemutan yang tidak sehebat seperti dipersembahkan malam pertama. Ditambah pula dengan masalah faraj yang banyak mengeluarkan air. Ia pasti sesuatu yang menakutkan...bukan apa bimbang akan persembahan yang tidak cengkam buat santapan si suami. Silap hari bulan, si suami akan mencari yang lebih muda dan bergetah....

                    Masalah longgar dan faraj berair, bukanlah sesuatu yang baru dikalangan kaum wanita. Ia sebenarnya perubahan hormon selepas melahirkan cahaya mata. Jika dibiarkan berlarutan, ia boleh menjejaskan keinginan seksual dan menimbulkan masalah dalam rumah tangga.

                    Lantaran itu, setiap wanita perlu bijak mengawal keadaan dan berusaha untuk memperbaiki segala kelemahan, agar si suami tidak mempunyai alasan untuk membuka cawangan baru. Namun begitu, anda tidak perlu risau kerana kini terdapat banyak produk di pasaran yang boleh mengembalikan keceriaan hubungan seksual dan kebahagiaan rumah tangga.

                    Jamu Mak Dara adalah antara produk yang cukup berkesan. Ia diperbuat daripada 32 jenis herba terpilih daripada gabungan 2 negara iaitu India dan Indonesia.



                    Jamu ini mempunyai pelbagai khasiat.

                    Antaranya merapat dan mengetatkan faraj yang longgar, mengurangkan air pada faraj dan menghilangkan bau yang kurang menyenangkan. bukan itu sahaja ia juga bertindak balas dalam merapat dan menaikkan peranakan ke tempat asal, menguatkan kemutan faraj, mengembalikan kesempurnaan hubungan, meningkatkan tahap keghairahan dan memulihkan lemah nafsu syahwat, mengatasi masalah keputihan. selain itu, ia juga bertindak mengembalikan tenaga zahir dan batin seperti keletihan.

                    Bagi wanita yang baru melahirkan anak, eloklah diamalkan pengambilan Jamu Mak Dara pada hari ketujuh dalam pantang. Amalan ini dapat mengembalikan tenaga, menegangkan otot2 yang kecut, menyembuhkan luka bersalin, memulihkan dan menyempitkan lagi faraj dan mengecutkan rahim.

                    Jamu ini juga boleh melangsingkan tubuh wanita dan mengatasi masalah haid seperti senggugut dan pusingan haid yang tidak teratur. Ia juga bukan sahaja mencantikkan tubuh malah mencantikkan kulit yang tidak bermaya.

                    Soalan Lazim
                    SOALAN YANG SERING DI TANYA


                    SOALAN Bolehkah Jamu Mak Dara atau Jamu Anak Dara di amalkan semasa datang haid.?
                    JAWAPAN Tidak perlu diamalkan jika perjalan period sudah lancar.Boleh di amalkan jika perjalanan period keluar tidak lancar.Contoh nya keluar sedikit-dikit tapi mengambil jangkamasa yang lama .Kurangkan dos atau makan cuma selang sehari sahaja.
                    __________________________________________________ _______________
                    SOALAN Bilakan waktu yang sesuai untuk makan Jamu Mak Dara selepas melahirkan?JAWAPAN Bagi orang yang baru melahirkan anak, eloklah di amalkan pengambilan jamu mak dara pada hari ketujuh (7) dalam pantang. Amalan ni dapat mengembalikan tenaga, menegangkan otot-otot yang kecut, menyembuh luka bersalin, memulih dan menyempitkan lagi faraj dan mengecutkan rahim...Jika bersalin secara pembedahan - 3 minggu selepas melahirkan.cara minum spt di atas!
                    __________________________________________________ ___________ SOALAN Bolehkan mengamalkan Jamu Mak Dara /Anak Dara dan di waktu yang sama makan supplement yang lain??
                    JAWAPANBoleh . Cuma jarakkan waktu nya
                    __________________________________________________ ______________
                    SOALAN Kenapa kepala saya pening2 di waktu peringkat awal mengamalkan Jamu Mak Dara /Anak Dara?
                    JAWAPAN Pening kepala terjadi di sebabkan oleh metabolisme di dalam badan yang rendah dan proses ini membantu meningkatkatkan kembali metabolisme badan.Untuk mengatasi masalah tersebut minum banyak air kosong .Sekurang-kurang nya 8 gelas satu hari. Lagi banyak lagi bagus....
                    ------------------------------------------------------------------------------------------------
                    SOALAN Kenapa ari2 saya sakit ketika mengamalkan Jamu Mak Dara?
                    JAWAPAN Ini adalah kerana rahim anda tidak berapa sihat.Sakit ari2 tersebut cuma sementara kerana dalam proses membaik pulih kan rahim tersebut.

                    SOALAN Boleh kan saya mengamalkan Jamu Mak Dara jika berhasrat untuk mengandung.
                    JAWAPAN Amat di galakkan kerana salah satu khasiat utama adalah menyuburkan rahim.Ramai testimoni telah berjaya mengandung setelah mengamalkan Jamu Mak Dara.Jika anda sedang merancang...sila amalkan satu kotak di peringkat awal.Jika belum berhasil sebaik nya amalkan sehingga 3 kotak. Sekiranya anda merasakan ada kelainan spt lambat datang haid ...harap berhenti makan jamu dan buat pemeriksaan air kencing utk memastikan samada anda mengandung atau tidak!!

                    -SOALAN Selalu orang akan kaitkan jamu ini panas dan mengganggu proses utk mendapatkan zuriat. Benarkan begitu??JAWAPAN Mengamalkan jamu mak dara tidak mengganggu proses utk mendapatkan zuriat!!Malah dia akan menambahkan kemutan di faraj dan menambahkan kesempurnaan hubungan suami isteri.Meningkatkan tahap keghairahan.
                    ------------------------------------------------------------------------------------------------
                    SOALAN Saya rasa amat mengantuk /penat di peringkat awal makan JMD/JAD??
                    JAWAPAN Itu adalah proses pemulihan dan berlaku hanya sementara sahaja.Itu adalah tanda banyak toksin didalam badan.Bukan semua orang merasakan simptom tersebut.Itu adalah petanda baik.Insya'Allah anda akan segar sentiasa selepas itu.

                    SOALAN Kenapa keputihan saya keluar dengan banyak nya..?
                    JAWAPAN Itu adalah perkara biasa .Teruskan makan jamu..Lazim nya selepas itu keputihan akan berkurangan dan ada yang hilang terus dari masalah keputihan
                    ------------------------------------------------------------------------------------------------
                    SOALAN Boleh kan amalkan Jamu Mak Dara jika saya masih menyusukan bayi ??
                    JAWAPAN Tidak menjadi masalah .Tidak memberi kesan negatif kepada bayi anda. Malahan mengamalkan jamu akan membantu menambahkan air susu ibu.

                    SOALAN Bolehkah JMD /JAD membantu menyelesaikan masalah kitaran haid yang tidak menentu??
                    JAWAPAN Salah satu khasiat adalah membetulkan sistem kitaran haid.
                    ------------------------------------------------------------------------------------------------
                    SOALAN Kenapa darah haid saya keluar dengan banyak??
                    JAWAPAN Itu adalah kesan positif kerana ia melancarkan pengaliran darah haid anda.Darah haid memang perlu di keluarkan dengan kadar yang sepatut nya agar tidak tertinggal didalam rahim. Ini akan menimbulkan masalah rahim dimasa akan datang.

                    SOALAN Boleh kan saya makan Jamu Mak Dara sedangkan saya masih belum berkahwin??
                    JAWAPAN Tidak di galakkan. Sebaiknya makan lah Jamu Anak Dara...Sudah memadai .

                    SOALAN Kenapa saya tidak turun berat badan ?JAWAPAN Jamu Mak Dara BUKAN produk utk melangsingkan badan. Ia adalah produk herba yang khusus utk kesihatan dalaman wanita. Cuma kelebihan nya banyak membantu mereka yang menghadapi masalah berat badan. Ramai testimoni turun berat badan jika mengamalkan dengan konsisten. Kurangkan makan berlemak dan berminyak .Pastikan banyak minum air !!

                    PERINGATAN -
                    Testimoni adalah berbeza-beza ...ikut keserasian badan masing-masing.
                    Tuan tanah dah kawin ke belum.Kalau belum kawin tak yah pakai testimoni org.Yg penting testimoni sendiri.Kena tau pengalaman sendiri.Mencengkam ke tidak.:4:

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by mayzar View Post
                      dah ada living testimonial ke? crita lah ckit
                      hai mayzar..
                      kat atas tu semua testimoni dr forumer kat other forum..
                      klu sy nak tepek kat sini memang banyak sgt..
                      majoriti forumer yg dah try memang puas hati la..:113:
                      seawal seminggu penggunaan dah rasa penangan jamu ni..
                      especially yg serbuk tu... memang power..ketat lagi..
                      sampaikan yg anak dara pun nak try makan yg mak dara punyer..:4:
                      ibu yg breasfeeding pun leh makan dan baby takkan cirit..
                      seawal 7 hr lepas bersalin dah boleh start jamu ni klu bersalin normal..:1:

                      Comment


                      • #12
                        JAMU MAK DARA ; FORMULASI TRADISI TURUN TEMURUN



                        Produk JAMU MAK DARA adalah hasil resepi turun temurun yang diwarisi oleh keluarga ibu Halimah.Jamu ini sangat popular sekitar Rengit, Johor seawal tahun 50-an lagi. Sejak sekian lama ia dikenali di kalangan pelanggan tetap, Ibu Halimah mengambil inisiatif untuk mengkomersialkannya khusus buat mereka yang mementingkan penjagaan kesihatan.

                        Ia diperbuat dari 32 jenis herba terpilih antara bahannya ialah:
                        Gadong, Tahi angin, Cabai pintal, Akar siak, Sambar antu, Cabai batik, Akar cerita, Kulit pulau sari, Kulit kayu serapat, Ketumbar kasar, Jintan hitam, Temulawak, Halia bara, Halia putih, Kunyit kering, Kayu manis cina, Kedaung, Daun cina maki, Masuri, Jerangau, Lengkuas merah, Buah keras, Jemuja, Daun terawas, Hadas pedas, Langkau besar, Langkau kecil, Bica bolong, Biji kami, Buah gorek, Akar kayu putih dan Cekor .

                        KHASIAT

                        * Membantu menyelesaikan masalah berat badan
                        * Membantu menjadi awet muda
                        * Menghilangkan masalah senggugut dan haid tak teratur
                        * Menghilangkan masalah keputihan
                        * Menyelesaikan masalah muka berjerawat dan kusam
                        * Merapatkan otot faraj
                        * Mengurangkan lendir berlebihan
                        * Mengembalikan semula keharmoniaan rumahtangga
                        * Mengencangkan otot-otot payudara
                        * Mencantikkan payudara agar sihat dan montok
                        * Menyelesaikan masalah rahim turun
                        * Menghilangkan bau-bau tidak enak
                        * Menyihatkan rahim
                        * Menyelesaikan masalah terkencing ketika batuk dan bersin
                        * Membuang angin dalam badan
                        * Membuang toksik dalam badan
                        * Membantu menyelesaikan masalah kesihatan seperti gout darah tinggi, kencing manis resdung migrain dan lain lain
                        * Menghilangkan sengal badan, sakit pinggang, sakit tumit dan lutut
                        * Menyelesaikan masalah tidur tak lena

                        Cara Makan

                        Untuk langsingkan badan / kesihatan keseluruhan wanita


                        Untuk langsingkan badan / kesihatan keseluruhan wanita
                        (2 X sehari, sebelum sarapan/makan malam)

                        1 sudu besar Jamu Mak Dara + air panas 1/2 cawan

                        PERINGATAN


                        - Harus cukup tidur dan rehat
                        - Elakkan mengambil makan malam selepas pukul 7 malam
                        - Elakkan makan nasi pada waktu malam
                        - Lebihkan makan sayur-sayuran
                        - Kurangkan pengambilan makanan bercili dan berlemak
                        - Senaman bersahaja 15 minit setiap hari
                        - Jika makan malam, pastikan rehat selama 4 jam sebelum tidur.


                        Ketika Dalam Pantang

                        (2 X sehari, sebelum sarapan/makan malam)

                        1 sudu besar Jamu Mak Dara + air panas 1/2 cawan

                        PERINGATAN

                        - kurangkan pengambilan lauk pauk yang berkuah spt sup,gulai ,bercili dan berlemak.


                        Untuk Pesakit Darah Tinggi ( 1 kali sehari)

                        1 sudu besar Jamu Mak Dara + air panas 1/2 cawan

                        Makanan yang patut dielakkan:
                        Nangka, Timun, Betik, Nenas, Labu, Kundur, Pucuk paku dan Air batu/air sejuk.

                        * Pastikan Jamu Mak Dara dihabiskan
                        * Ikut aturan yang dinyatakan
                        * Pastikan minum air masak dan mineral yang banyak


                        CARA MENYEDIAKAN NYA:-

                        Bancuhkan jamu dengan air panas (1/2 cawan) dan di minum 1 kali pagi sebelum sarapan dan 1 kali petang, sebelum makan malam.

                        Semasa minum jamu sila angkat payudara dahulu, selepas habis minum air suam barulah di turunkan semula.

                        Pastikan minum air masak sekurang-kurang nya 8 gelas sehari.

                        TIPS : Sekiranya anda tidak suka minum jamu dalam bentuk serbuk.

                        Boleh campurkan dengan sedikit madu dan gentel bulat-bulat menjadi seperti majun..Insya'Allah anda akan boleh menikmati jamu mak dara dengan lancar nya. Sukatan tetap sama..

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by EnterSandman View Post
                          Tuan tanah dah kawin ke belum.Kalau belum kawin tak yah pakai testimoni org.Yg penting testimoni sendiri.Kena tau pengalaman sendiri.Mencengkam ke tidak.:4:
                          oo.. dah tentu lah sy dah kawin..:4::4:
                          dah 5 tahun dah.. hehehe:4:
                          klu tak berkesan takkan nak jadi dealer pulak kn..
                          bahagian mencengkam tu tak perlu dipersoalkan lagi..
                          memang dah terbukti.. insyaallah..
                          klu nak tengok testimoni sendiri boleh selak forum sebelah..
                          sapa dah baca sure tergoda punyer..:113:
                          tp kena displin la..takmau on & off plak..:4:

                          Comment


                          • #14
                            testimoni terbaru..(2 kwn kat tempat kerja)
                            dia start try jamu ni masa bulan puasa.. memang dia puasa zahir dan batin bulan ramadhan tu.. pastu dah habis puasa apalagi sesi utk testla..:4:
                            dia cakap suami dia cakap wow!!! lainnya..
                            sampaikan pedih nak kencing:4:

                            kawan sorang lagi tu pun puasa zahir dan batin gak masa puasa dia cakap macam malam pertama je.. hr2 laki ni nak..:4::4: lotih melayan..
                            sampai luka kat situ..:4:

                            diorang makan yg serbuk tak habis pun lg sekotak tu..
                            tahniah jamu mak dara.. hehehe:41::41:

                            korang bila nak try lg..
                            sang si suami pun boleh beli utk hadiahkan kat para isteri..
                            tak rugi beli..:113::113:
                            belum cuba belum tahu kan..:6:

                            Comment


                            • #15
                              nampak mcm best jer..boleh bagi kat bini nih..kalau nak buat testimoni tak der diskaun ker? atau ada tak pek percubaan..bagi free lagi baekk..

                              Comment

                              Working...
                              X