Announcement

Collapse
No announcement yet.

Aku tak puas hati part-2

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aku tak puas hati part-2

    maaflah abg ajak... rasenye,abg lagi tua dari saya... saya ingat nak balas jawapan abg tu... tak boleh pulak... kenape yeee...ade yg terasa kee? xpe laa... kami minta maaflah kalau ade sesiapa yg terasa... saya memang dah tawar hati tentang ape sahaja game yg ade kat dalam NG niee... rasenye,tmpt nie dah macam tmpt mengampu pulak... memang bagus kalau berkroni + mengampu disini... tapi,kami tak berminat... tak sangka orang2 melayu sekarang nie semakin hilang sifat2 kemelayuannya...

    pesanan saya,janganlah buat semua members kat sini t'harap2kan semua hadiah yg ditawarkan... tak baik tu... kami semua tak harapkan semua tu... kami mahukan teman sejati... boleh berbincang dalam ape juga keadaan... bukan mengeruhkan lagi keadaan...

    bangsa melayu semakin ditindas oleh bangsa lain... saya rasa terlalu bangga bila mula2 saya mengunjungi laman web ini... kerana,boleh dikatakan semua nama2 yg hebat di NG nie, terdiri daripada orang melayu dan beragama islam... tapi,semakin lama saya disini,semakin sedih pula saya melihat keadaannya... janganlah kita jadikan bangsa kita sendiri seperti batu loncatan... kalau kami2 nie tak layak berdiri same tinggi,duduk same rendah, khabarkan sahaja... janganlah ada pilih kasih diantara kita...

    sebagai seorang yang diberikan amanah untuk menjaga sesuatu perkara itu,jagalah sebaik-baiknye dengan penuh amanah...

    pada mulanya,saya memang sekadar suka2... nak tambah kenalan disini... ditambah pula ade NGSS yg sememangnye amat saya gemari... boleh gak tunjuk2kan bakat... tak menang pun takpe... janji happy... boleh beri saingan.. satu2nye web yg pernah saya kunjungi untuk berforum... tak sangka boleh jadi begini...

    saya rasa,apa yg kami suarakan itu,adalah hak kami... macam yg Disc selalu katakan... masing2 ada pendapat mereka sendiri... jadi,kenapa nak dipertikaikan? kalau perkara itu benar,mengapa nak dipanjang2kan lagi... mengaku dan mohon maaf... kami bukannye sesiapa nak menghukum... kami juga manusia biase seperti kamu2 semua...

    cuma,saya rasa teramat-amat sedih,kerana kasih sayang itu seolah-olah tidak wujud lagi disini... kasih sayang yg ade,seperti lakonan semata-mata... tidak ada lagi kasih sayang yg benar2 lahir dari hati... seperti ape yang saya rasa ketika ini... saya terlalu sayangkan semua warga NG disini...

    apa yang mampu saya lakukan untuk mengubah keadaan agar semuanya berpuas hati,akan saya cuba lakukan...jika benar kami salah,betulkanlah kami... kami juga boleh mengaku kesilapan kami... beginikah cara kami dilayan sebagai warga NG?

    kami tak minta belas... kami cuma mahukan kasih sayang yang sewajarnya diberikan kepada semua warga NG disini...


    kami cuma menyuarakan ketidak puasan hati kami... macam kata kakak Mariahassan... saya ni macam baby... baru dalam 5bulan disini... begitu ke cara seseorang yg boleh digelar kakak yg amat berpengalaman dalam menyelesaikan masalah2 disini melayani kami? adakah sebab saya nie baby,dibiarkan merengek-rengek seorang diri?
    tak adakah cara untuk warga NG memulihkannye seperti yg sepatutnye?

    ingat... setiap pihak yg di tugaskan,perlulah memikul tanggung jawap dengan sebaik-baiknye... saya sentiasa teringat kata2 orang alim... bahawasanya... "setiap apa pun yg kita lakukan didunia ini maupun yang baik atau yg jahat,walaupun sebesar kuman pun akan disoal disana kelak...

    sekali lagi saya mohon... agar semua yg terlibat dapat menangani masalah ini dengan cara yang bijaksana... bukan mengeruhkan lagi keadaan...

    Ubahlah segala perkara2 yg tidak sepatutnya ada didalam NG ni... saya tau,ada ramai yg tidak berpuas hati dengan beberapa perkara disini...
    tetapi,siapalah mereka untuk bersuara... sama seperti saya... cuma,saya sengaja memberanikan diri... saya tidak mahu menyinggung mana2 pihak,kerana saya juga mudah tersinggung...

    saya harap,apa yang saya utarakan disini,tidak akan berpanjangan lagi... kepada semua rakan2 NG,fikirkanlah perkara yang positif tentang ape yg saya suarakan... saya tahu,ramai dikalangan warga NG disini yg bijak2 belaka... fikir2kanlah sejenak...

    saya tidak terlintas langsung dihati untuk menjatuhkan atau melakukan ape2 yg buruk atau mengambil faedah langsung dari perkara ini... saya cuma berharap pihak NG dapat mengubah semua perkara agar bersesuaian dengan kehendak warga NG disini... (banyak lagi nak tulih niee... hari tu sape ke kata citer tamil... huhuhu... kang citer hindi plak dia kate.... )

    apa2pun saya cuma berharap semua yg terlibat dapat memberi tunjuk ajar kepada saya yee... (mentang2lah baby nie tak comel... huhuhu..)

    mfaxxly_4282 (sekadar bersuara) ta bley ke?? huhuhuh...)

    lu pk la sindri...

    Assalammualaikom....

  • #2
    Originally posted by royce5061
    baru gak la,..
    ko cari la... kalo ada id pompuan yang bekap dia tu
    tu la dia kut,.. :015:

    p/s: aku pon tak kenal gak,.. hahaheuheuueheue:005:
    awek dia orang lama tu. Awek dia ler soh masuk NGSS tu agaknya.
    "Saya menyertai Nogold Speakout"

    Comment


    • #3
      Originally posted by tennoajak View Post
      awek dia orang lama tu. Awek dia ler soh masuk NGSS tu agaknya.
      owh,.. ye ke?
      tak tau la pulak,... hu hu hu hu
      sbb id die baru2 ni je timbul,..
      tak dan cek nak check... :015:

      Comment


      • #4
        Originally posted by akay
        panjang betul karangan..
        patut slalu menang pertandingan akak angie(:020::31 wat tu
        hahahaha.
        ntah.
        kebetulan ada lak idea.
        aku men tulis je.
        xprasan lak jd pjg mcm tu.
        aku pon terkejut lps post tu kuar jd pjg tuh.
        :4::4::4:

        bkn akak angie la.
        baby angie skrg ni.
        :005::018:
        |huh|

        Comment


        • #5
          Originally posted by akay
          panjang betul karangan..
          patut slalu menang pertandingan akak angie(:020::31 wat tu
          kekekeke yang aku tak tahan ada ancient artifact idup pon ada dlm NG

          kekekekee
          Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
          I'm good friend like a computer
          I 'enter' ur life,
          'save' u in my heart,
          'format' ur problems,
          'shift' u 2 opportunities
          and never 'delete' u from my memory

          Comment


          • #6
            Originally posted by royce5061
            ntah,...
            pasal NGSS pon nak kecoh mamat nih,..
            aku nyer lagi la. kena reject video,..
            tak dak plak aku nak bukak thread tak pueh hati camni...
            terima seadanya...
            tapi merajuk sket ada la,..
            bukan apa,..
            sejak hari tu aku tak dak masa nak rakam balik nyanyian sumbang aku untuk disumbangkan ke dalam NGSS :005:
            sebab suara ko sumbang kot video ko kena delete... :005::005:
            bangsa melayu semakin ditindas oleh bangsa lain... saya rasa terlalu bangga bila mula2 saya mengunjungi laman web ini... kerana,boleh dikatakan semua nama2 yg hebat di NG nie, terdiri daripada orang melayu dan beragama islam... tapi,semakin lama saya disini,semakin sedih pula saya melihat keadaannya... janganlah kita jadikan bangsa kita sendiri seperti batu loncatan... kalau kami2 nie tak layak berdiri same tinggi,duduk same rendah, khabarkan sahaja... janganlah ada pilih kasih diantara kita...
            tapi yg penting selama ni x penah org bg bad feedback kt Nogold...
            aku rasa TT sorang jer...
            kalo nak bincang pon...
            guna pendekatan lain...
            jgn trus hentam je forumer2 lain...
            die org pon ada ati dan perasaan...
            lagi satu tlg jgn menggunakan perkataan Melayu dan Islam seperti di atas...
            bukan semua forumer di sini Melayu dan Islam...
            tak elok dipandang...
            nampak sangat TT seperti duri dlm daging yg menggunakan Melayu dan Islam untuk kepentingan sendiri...
            jadi fikir2kan lah...

            Assalamualaikum TT...

            'BUKAN SEMUA BENDA YANG KITA IMPIKAN AKAN DAPAT DAN DATANG TANPA USAHA...'

            Comment


            • #7
              Originally posted by fitrie View Post
              tapi yg penting selama ni x penah org bg bad feedback kt Nogold...
              aku rasa TT sorang jer...
              kalo nak bincang pon...
              guna pendekatan lain...
              jgn trus hentam je forumer2 lain...
              die org pon ada ati dan perasaan...
              lagi satu tlg jgn menggunakan perkataan Melayu dan Islam seperti di atas...
              bukan semua forumer di sini Melayu dan Islam...
              tak elok dipandang...
              nampak sangat TT seperti duri dlm daging yg menggunakan Melayu dan Islam untuk kepentingan sendiri...
              jadi fikir2kan lah...

              Assalamualaikum TT...

              'BUKAN SEMUA BENDA YANG KITA IMPIKAN AKAN DAPAT DAN DATANG TANPA USAHA...'

              huish...
              sejak bile ko pandai berfalsampah la ni :011:
              bagus bagus bagus :045: :045: :045:

              Comment


              • #8
                Originally posted by fitrie View Post
                tapi yg penting selama ni x penah org bg bad feedback kt Nogold...
                aku rasa TT sorang jer...
                kalo nak bincang pon...
                guna pendekatan lain...
                jgn trus hentam je forumer2 lain...
                die org pon ada ati dan perasaan...
                lagi satu tlg jgn menggunakan perkataan Melayu dan Islam seperti di atas...
                bukan semua forumer di sini Melayu dan Islam...
                tak elok dipandang...
                nampak sangat TT seperti duri dlm daging yg menggunakan Melayu dan Islam untuk kepentingan sendiri...
                jadi fikir2kan lah...

                Assalamualaikum TT...

                'BUKAN SEMUA BENDA YANG KITA IMPIKAN AKAN DAPAT DAN DATANG TANPA USAHA...'
                uish...".sekali lidah berbicara,pasti ade yg terluka" cayok fit....straight to the point...:047:
                Last edited by Don_corleone; 06 Nov 2009, 04:47 PM.

                Comment


                • #9
                  ingat awek lama dok sini
                  jadi satu lesen besar arrr dia sesuka ati nak meluahkan perasaan
                  geli jek!
                  ekekekeke....
                  kang aku hijack thread dia neh baru tau...!
                  kan itu ari kata dah settle...dah ok...terima teguran kawan2 ngan hati terbuka
                  nampak sangat cakap tak serupa bikin
                  hahahaha...konon dah 10 tahun dekat dunia IT
                  cet...pooodah!
                  bawak taik jek masuk sini
                  atau itu niat sebenar jantan neh!
                  biar semua porak peranda atau saja cari publisiti sengkek!
                  biar orang vote dia melantun2 macam itu ari...
                  ahahaha...sori ler taktik ko lagi busuk! wakakaka...(kan..kan..kan aku dah jadi jahat balik)

                  Bro..next time jangan sebut KAMI kalau nak meluahkan perasaan sebab KAMI tu ko sorang bukannya KAMI semua....takda kena mengena!

                  Menceceh jek sibuk kata LU PK LAH SENDIRI...bro dah cukup pk ka pasal orang lain lak!

                  pakai baju ukur badan sendiri ler bro!
                  sebelum sibuk complain orang sana sini!
                  DaLaM hAti aDa Labu
                  "I'm In NOGOLD SPEAKOUT!"

                  Comment


                  • #10
                    sebelum ini negara Pasir Dua Butir ni aman damai,
                    tapi angkara Menteri Fasola, negara ni dah jadi huru-hara,
                    dah jadi padang jarak padang tekukur.:012:

                    lu pikir la sendiri, ramai yg ada kat sini nak buat kekawan bukan nak bermusuh.
                    kalau bermusuh sapa pulak yang nak AFUNDI.:011:
                    the Oranje Forever!!!!

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by akay
                      panjang betul karangan..
                      patut slalu menang pertandingan akak angie(:020::31 wat tu
                      Originally posted by the Oranje View Post
                      sebelum ini negara Pasir Dua Butir ni aman damai,
                      tapi angkara Menteri Fasola, negara ni dah jadi huru-hara,
                      dah jadi padang jarak padang tekukur.:012:

                      lu pikir la sendiri, ramai yg ada kat sini nak buat kekawan bukan nak bermusuh.
                      kalau bermusuh sapa pulak yang nak AFUNDI.:011:
                      adoi ada menteri fassola ke
                      huhuhuhu kena panggil pendekar do re mi camni
                      Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
                      I'm good friend like a computer
                      I 'enter' ur life,
                      'save' u in my heart,
                      'format' ur problems,
                      'shift' u 2 opportunities
                      and never 'delete' u from my memory

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by putat76 View Post
                        adoi ada menteri fassola ke
                        huhuhuhu kena panggil pendekar do re mi camni
                        pendekar ke laksamana?:028:

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by fitrie View Post
                          tapi yg penting selama ni x penah org bg bad feedback kt Nogold...
                          aku rasa TT sorang jer...
                          kalo nak bincang pon...
                          guna pendekatan lain...
                          jgn trus hentam je forumer2 lain...
                          die org pon ada ati dan perasaan...
                          lagi satu tlg jgn menggunakan perkataan Melayu dan Islam seperti di atas...
                          bukan semua forumer di sini Melayu dan Islam...
                          tak elok dipandang...
                          nampak sangat TT seperti duri dlm daging yg menggunakan Melayu dan Islam untuk kepentingan sendiri...
                          jadi fikir2kan lah...

                          Assalamualaikum TT...

                          'BUKAN SEMUA BENDA YANG KITA IMPIKAN AKAN DAPAT DAN DATANG TANPA USAHA...'
                          aku cukup2 stuju dgn kenyataan ko..

                          ahhh... dah la kawan2.. kita balik ke tempat asal.. kita dah bagi pndapat, pandangan, cadangan pun masih x leh terima.. malah dihentamnya kita lagi..

                          siap big boss pun masuk campur.. tp masih x berubah.. sikit2 nk mrajuk... apa daa... terus x rock...

                          kalo dia nk stay dgn NG, stay.. kalo x nak, dah.. kami x pernah paksa pun sape2 nk join NG ni...

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by putat76 View Post
                            adoi ada menteri fassola ke
                            huhuhuhu kena panggil pendekar do re mi camni
                            Originally posted by royce5061 View Post
                            pendekar ke laksamana?:028:
                            hehehehe kena laksamana,
                            nat wat camna ada orang hijack tuan puteri mini skirt
                            the Oranje Forever!!!!

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by royce5061 View Post
                              pendekar ke laksamana?:028:
                              tu dalam cite kekeke

                              Originally posted by Gitaris Berapi View Post
                              aku cukup2 stuju dgn kenyataan ko..

                              ahhh... dah la kawan2.. kita balik ke tempat asal.. kita dah bagi pndapat, pandangan, cadangan pun masih x leh terima.. malah dihentamnya kita lagi..

                              siap big boss pun masuk campur.. tp masih x berubah.. sikit2 nk mrajuk... apa daa... terus x rock...

                              kalo dia nk stay dgn NG, stay.. kalo x nak, dah.. kami x pernah paksa pun sape2 nk join NG ni...

                              ye la gb
                              biarkan lah luncai terjun dengan labunya
                              Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
                              I'm good friend like a computer
                              I 'enter' ur life,
                              'save' u in my heart,
                              'format' ur problems,
                              'shift' u 2 opportunities
                              and never 'delete' u from my memory

                              Comment

                              Working...
                              X