Announcement

Collapse
No announcement yet.

PeNDapAT UnTUK PEnDApAtAN

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • PeNDapAT UnTUK PEnDApAtAN

    salam.....

    dalam Islam, sudah dikatakan bahawa 9/10 daripada sumber rezeki adlah dari berniaga..jadi,cakap tentang bisnes,ramai dah orang sekarang ni dah involve ngan bisnes. ini perkembangan yang bagus..:027:

    bisnes ni ada macam bisnes...ramai yang teringin tapi xtahu nak wat bisnes apa and camne nak start..:006:

    so....
    jikalau anda ada idea,cadangan atau pendapat...
    jangan malu2 nak share kt sini ye...
    xsalah berkongsi ilmu..bole tukar2 pendapat untuk kebaikan:003:

  • #2
    pendapatan tambahan ni tak payah pikir yg besau2 dulu .... dr dlm rumah pun blh biz. Aku skang pun buat biz gunakan rumah ngan belakang rumah.
    percaya atau tidak : pendapatan hasil belakang rumah aku je dah blh dpt rm200-300 seminggu. Ada org tu blh dpt rm2000 seminggu
    yg penting kena crk biz yg betul blh menjana pendapatan tak kira di mana jua anda berada
    ..

    Comment


    • #3
      Originally posted by yaca View Post
      salam.....

      dalam Islam, sudah dikatakan bahawa 9/10 daripada sumber rezeki adlah dari berniaga..jadi,cakap tentang bisnes,ramai dah orang sekarang ni dah involve ngan bisnes. ini perkembangan yang bagus..:027:

      bisnes ni ada macam bisnes...ramai yang teringin tapi xtahu nak wat bisnes apa and camne nak start..:006:

      so....
      jikalau anda ada idea,cadangan atau pendapat...
      jangan malu2 nak share kt sini ye...
      xsalah berkongsi ilmu..bole tukar2 pendapat untuk kebaikan:003:
      pendapat teman,rajin2 buat solat duha... solat duha nie memang baguih untuk semua umat islam... yg lambat,akan dipercepatkan... yang jauh,akan di dekatkan... segale galenye di mudahkan... pastu baru le kome nak buat ape2 pun mudah... segale galenye bejalan ngan lancar... :045::045::045:

      Comment


      • #4
        Originally posted by aes2028 View Post
        pendapatan tambahan ni tak payah pikir yg besau2 dulu .... dr dlm rumah pun blh biz. Aku skang pun buat biz gunakan rumah ngan belakang rumah.
        percaya atau tidak : pendapatan hasil belakang rumah aku je dah blh dpt rm200-300 seminggu. Ada org tu blh dpt rm2000 seminggu
        yg penting kena crk biz yg betul blh menjana pendapatan tak kira di mana jua anda berada
        ..
        bsines ape belakang rumah tu encik??mcm best jer...:003:

        Comment


        • #5
          betul,aku pon minat bisnes gak..tp tak tahu nak wat bisnes ape..
          nak harap keje mkn gaji je..sampai bila2 aku tak maju

          Comment


          • #6
            tu la aku pn nak tau gak bisnes blkg rumah tu bikin hape..mcm menarik

            Comment


            • #7
              well tok ada beberapa bisnes.. pertama emas... kedua madu... ketiga pemakanan... keempat kereta.... yang terakhir buat kerja sekali seminggu aje... tapi rehatnya 6 hari seminggu... apa yer... hehehe.. tok kasih panas ngan semua orang.... :011:
              [CENTER]Kuasa BulkSMS 6 sen untuk Semua NetWork - 1SMSCafe-Internet SMS Termurah dan Terbaik di pasaran

              Comment


              • #8
                Originally posted by tokputih View Post
                well tok ada beberapa bisnes.. pertama emas... kedua madu... ketiga pemakanan... keempat kereta.... yang terakhir buat kerja sekali seminggu aje... tapi rehatnya 6 hari seminggu... apa yer... hehehe.. tok kasih panas ngan semua orang.... :011:
                mcm best je skali sminggu tu...:019:

                Comment


                • #9
                  Originally posted by aes2028 View Post
                  pendapatan tambahan ni tak payah pikir yg besau2 dulu .... dr dlm rumah pun blh biz. Aku skang pun buat biz gunakan rumah ngan belakang rumah.
                  percaya atau tidak : pendapatan hasil belakang rumah aku je dah blh dpt rm200-300 seminggu. Ada org tu blh dpt rm2000 seminggu
                  yg penting kena crk biz yg betul blh menjana pendapatan tak kira di mana jua anda berada
                  ..

                  hmm...bisnes pe tu?cam menarik je bunyinye...hehe
                  tp mmg btol pon, kalau nak,mana2 pon leh bisnes.
                  terpulangla atas usaha sendiri

                  Comment


                  • #10
                    tok!!!!!

                    ala tok ni...nak kasi panas plak..hehehe
                    leh share cket ilmu tok?
                    cucu nak blaja ni.haha

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by mfaxxly_4282 View Post
                      pendapat teman,rajin2 buat solat duha... solat duha nie memang baguih untuk semua umat islam... yg lambat,akan dipercepatkan... yang jauh,akan di dekatkan... segale galenye di mudahkan... pastu baru le kome nak buat ape2 pun mudah... segale galenye bejalan ngan lancar... :045::045::045:
                      well said.. thanks

                      Comment

                      Working...
                      X