Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hantu wujud atau tidak? Kalau wujud dan pernah nampak cerita sikit kat sini...!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hantu wujud atau tidak? Kalau wujud dan pernah nampak cerita sikit kat sini...!

    Aku dari dulu sampai sekarang

    Masih tertanya-tanya dengan kewujudan hantu2 neh kat muka bumi

    Adakah benar2 wujud atau tidak

    Jikalau wujud mengapa terlalu banyak versi dan jenis

    Kalau tak wujud takkan ramai yang dok bercerita tentang kewujudan hantu2

    neh...yang peliknya setiap negara ada identiti hantu2 sendiri...

    melayu dengan hantu melayu...

    cina dengan hantu cinta

    tamil dengan hantu tamil...tapi jarang lak aku dengar hantu tamil!

    aku pening ler...tapi kalau korang pernah nampak dan sahih dengan

    kewujudan hantu neh...meh ler tepek sikit pengalaman korang berjumpa

    dengan hantu dekat sini...silakan!





    hihihihihihihih.......eeeeeeeeeeeeeeeeeee:017:
    DaLaM hAti aDa Labu
    "I'm In NOGOLD SPEAKOUT!"

  • #2
    Hantu?:037:
    Mana hantu? Sini hantu, sana hantu.

    Ntah tak pernah jumpa, dan tak hingin jumpa.:038:
    the Oranje Forever!!!!

    Comment


    • #3
      Originally posted by the Oranje View Post
      Hantu?:037:
      Mana hantu? Sini hantu, sana hantu.

      Ntah tak pernah jumpa, dan tak hingin jumpa.:038:
      hihihi..dulu kecik2 mak aku selalu takutkan aku kalau aku takmo tido

      dia kata antu ada balik telinga!

      kira aku nak cerita berdasarkan pengalaman arwah ayah aku banyak neh

      tapi tunggu ler korang cerita dulu!
      DaLaM hAti aDa Labu
      "I'm In NOGOLD SPEAKOUT!"

      Comment


      • #4
        hantu? ghost? samer tak?

        begitulah juga.... hantu raya... toyol... pontianak... saka... bunian....

        yg ada dlm al quraan.... jin dan syaitan.... hantu tak der pun... semua tuh kita yg bg nama...

        Comment


        • #5
          Originally posted by mattop View Post
          hantu? ghost? samer tak?

          begitulah juga.... hantu raya... toyol... pontianak... saka... bunian....

          yg ada dlm al quraan.... jin dan syaitan.... hantu tak der pun... semua tuh kita yg bg nama...
          itu ler pasal
          begitu gak ngan ilmu2 kebatinan neh
          ada yang baik
          ada yang jahat!
          ada yang boleh mengubati orang
          ada yang boleh memusnahkan orang
          tapi memang mistik tul



          (p/s: dengar2 nya area batu ptuih tu angker...betul ka?)
          DaLaM hAti aDa Labu
          "I'm In NOGOLD SPEAKOUT!"

          Comment


          • #6
            Hantu??

            Realiti atau fantasi?

            maybe imaginasi atau halusinasi....

            tapi ramai yg telah alami......

            Comment


            • #7
              hantu????
              uihhhh...xtau ler nk ckp btul ke x wujud nyer
              sang hantu ni...
              tp kalo hantu lif ade kot....seyes tkud..kekeke...
              hahah....

              Comment


              • #8
                Originally posted by ShaSha View Post
                hantu????
                uihhhh...xtau ler nk ckp btul ke x wujud nyer
                sang hantu ni...
                tp kalo hantu lif ade kot....seyes tkud..kekeke...
                hahah....
                nape shasha pernah ada pengalaman jumpa hantu lif ka

                huhuhuh..rini pun kalau naik lif sengsorang selalu asyik pandang kiri kanan

                ekekeke:006:
                DaLaM hAti aDa Labu
                "I'm In NOGOLD SPEAKOUT!"

                Comment


                • #9
                  Originally posted by cutepumpkin View Post
                  nape shasha pernah ada pengalaman jumpa hantu lif ka

                  huhuhuh..rini pun kalau naik lif sengsorang selalu asyik pandang kiri kanan

                  ekekeke:006:
                  hehehe...xnah jmpe la...
                  tp ade pngelaman naik lif sesorang...tkud oo...:012::002:

                  Comment


                  • #10
                    tak pasti anker ker dak kat batu putih tuh.... tp batu tuh mmg idup... dulu kecik jer... semakin membesar mengikut peredaran zaman...:011::011::011:

                    aku yg selalu kat situ pun tak pernah berhenti nak tgk btol2 batu tuh...

                    Originally posted by cutepumpkin View Post
                    itu ler pasal
                    begitu gak ngan ilmu2 kebatinan neh
                    ada yang baik
                    ada yang jahat!
                    ada yang boleh mengubati orang
                    ada yang boleh memusnahkan orang
                    tapi memang mistik tul



                    (p/s: dengar2 nya area batu ptuih tu angker...betul ka?)

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by mattop View Post
                      tak pasti anker ker dak kat batu putih tuh.... tp batu tuh mmg idup... dulu kecik jer... semakin membesar mengikut peredaran zaman...:011::011::011:

                      aku yg selalu kat situ pun tak pernah berhenti nak tgk btol2 batu tuh...
                      tu arr batu putih tu makin lama makin besar...rasanya idup batu tu
                      sekarang neh hampir tiap2 malam kena ulang alik BP ka seri sulong
                      kekadang tolong mak cik niaga kat sana
                      ari sabtu lepas terpaksa rembat sengsorang balik dalam kul 1 setengah pagi
                      anyway masa rini drive tu wokeh jek
                      tapi balik umah lak famili dok bising sebab balik sengsorang
                      nape tak saing ngan famili yang lain
                      atuk rini kata kat area batu putih ada tangki air
                      area situ ler dia orang pernah nampak antu tercegat tepi jalan
                      lepas tu sorang2 bukak cerita pasal benda2 neh kat situ
                      waaaaa...nasib baik rini balik tu ada gak 2-3 bijik keta follow dari belakang
                      laju takyah cakap arr 100 km ke atas...:002:
                      DaLaM hAti aDa Labu
                      "I'm In NOGOLD SPEAKOUT!"

                      Comment


                      • #12
                        meh aku bukak satu cerita n pengalaman arwah ayah aku sebgai seorang pemandu teksi
                        paham2 jeklah kan kalau dah nama pemandu teksi
                        mesti banyak pengalaman misteri neh

                        satu malam tu ayah aku mandu keta dari Pontian menuju Batu Pahat nak balik umah neh.Then, masa dia tengah drive tu..tetiba dia nampak sorang pakcik tua neh tengah berjalan memalam. Ayah aku neh berhentikan ler kereta niat nak nompangkan ler orang tua neh. Ayah aku berhenti betul2 dekat tepi dia. Ayah aku neh pelawa ler dia naik tapi orang tua tu takmo dia cuma geleng kepala jek. Ayah aku takleh wat apa2 lah sebab dia dah geleng kepala tak nak naik. Ayah aku terus drive semula. Then setengah jam kemudian, tanpa disangka-sangka ayah aku jumpa lagi orang tua yang sama tengah berjalan. Ayah aku dah agak dah neh mesti mesti benda lain so ayah aku patern berani. Dia berhenti lagi kali inii dia ajak lagi orang tua naik tapi ajakkan ayah aku tetap seperti tadi. Ditolak lagi dan yang pelik orang tua tu langsung tidak mahu melihat wajah ayahku. Ayah aku terus pecut lagi dan hampir Batu Pahat akhirnya ayah aku jumpa lagi orang tua yang sama. Don't worry, kali ini ayah aku dah tak berhenti lagi dah. Dia terus jek pecut balik umah kerana dia tahu orang tua tu bukannya manusia biasa tapi memang luar biasa..ahahaha...


                        jap2 lagi aku cerita lagi...ini bukan rekaan semata-mata...memang kejadian benar belaka!
                        hihihihihihi....
                        DaLaM hAti aDa Labu
                        "I'm In NOGOLD SPEAKOUT!"

                        Comment


                        • #13
                          hahh... sembang pasal hantu pulak... sape ke namenye tadi ade khabo yg hantu nie kite yg bagi kan namenyee.... memande mande letak name... yg sebenonye dalam surah an-nas tuh... "jinnatiwan nasss..." jin dan manusia.. jadi,ase usoi jin sebenonye,si azazil.... jin paling degil sekali... tapi,dah bertobat jadi le die Ketua Para Malaikat... manusia tak wujud lagi... seperti mane semua oghang tau... dia nielah musuh yang nyate... dilalainye kita... kita x nampak die kat dunie nie... kat akhirat esok,die pulak xnampak kita... mase tu nak jumpe sesangat,jumpe sungguh2... huhuhuhuh :dft011:

                          Comment


                          • #14
                            tapi betul ka setan boleh bercakap bahasa cam kita neh!
                            DaLaM hAti aDa Labu
                            "I'm In NOGOLD SPEAKOUT!"

                            Comment


                            • #15
                              dah tentu le die tau... pernah jadi ketua Para Malaikat... pastu,setiap inci kat muke bumi nie, dia dah pernah sujud pade tuhan... jadi,kesimpulannye... segale mende die tau... dah le tu,tak mati2 sampe kiamat... dah tentu le di ajonye cucu cicitnye cam mane nak ganggu anak2 adam niee... otak die usah cakap lee... memang power... cume,die kalah pade oghang yg memang sentiase ingat pd tuhan... hati,mate,tangan dan segale-galenye lahhh... tu je yg diae tak dapat nak lawan... ermm...

                              Comment

                              Working...
                              X