Announcement

Collapse
No announcement yet.

wahhhhhh nangis lah aku kalau cam ni!

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • wahhhhhh nangis lah aku kalau cam ni!

    masalahnya bermula cam ni.


    2 hari yg lalu sedang aku sms2 hanppon aku (K600i SE) tetiba habis beteri. time tu aku cuba on balik. dia on balik tapi 1 min kemudian abis semula.


    maka aku bawa pulang untuk cas. biasanya kalopun dia abis beteri, time aku sambung charger skrin tu akan menyala. yang hairannya skrin nya kali ni tdk menyala. so aku bleh assume bateri mungkin rosak.


    aku pegi lowyat hari ni dan beli beteri baru. hairannya masalah tetap sama. so aku assume ada problem ngan telepon ni. pegi kedai di mana aku beli telepon tu. dia cakap terus ngan aku tanpa siasat benda ni, yg telepon aku tepaksa REFORMAT!!


    wahhhhhhhhhhhhh!! kalo betul tepaksa reformat mampus lah aku!! dekat atau lebih seribu number save di telepon aku ni!! langsung tiada back up dan save di simkad!!

    ada sesapa buka kedai hanpon, teknisyen dan pakar hanpon, tolong bagitau apa kemungkinan2 masalah telepon ni..... sedihnya aku....sesapa bleh tolong dan ada bagi number phone sblum ni sila bagi skali lagi k... isk isk isk
    Meet The Teachers : www.GuruMalaysia.org
    :rolleyes:


  • #2
    hoho klu format baru abis le semua mende ko simpan dalam enset hilang....aku pernah sekali kene huhu mmg sedih, skang aku da x mengamalkan save number dalam enset ehehe semua dalam simcard (bkn banyak number pun ehehe) x test tanye ke bleh diselamatkan atau x number tuh? tanye la beberapa kedai mane tau ade luck

    Comment


    • #3
      Originally posted by anbu-san
      hoho klu format baru abis le semua mende ko simpan dalam enset hilang....aku pernah sekali kene huhu mmg sedih, skang aku da x mengamalkan save number dalam enset ehehe semua dalam simcard (bkn banyak number pun ehehe) x test tanye ke bleh diselamatkan atau x number tuh? tanye la beberapa kedai mane tau ade luck


      mati lah number ni aku dah save lebih 3 tahun. hari tu pun pakai model SE dan transfer back up pi hanpon baru nih. jahanam punya telipon time ni jugak dia mati. telipun lama aku tu pun hilang kena curik.


      ada cara tak nak menyelamat contohnya view save file guna komputer?
      Meet The Teachers : www.GuruMalaysia.org
      :rolleyes:

      Comment


      • #4
        test la connect ke pc mane tau boleh....klu screen da x nampak susah lah tp klu connect ke pc boleh kot klu program dalam enset x dek yag rosak lagi, klu jem rasenye arwah la huhu

        Comment


        • #5
          Originally posted by anbu-san
          hoho klu format baru abis le semua mende ko simpan dalam enset hilang....aku pernah sekali kene huhu mmg sedih, skang aku da x mengamalkan save number dalam enset ehehe semua dalam simcard (bkn banyak number pun ehehe) x test tanye ke bleh diselamatkan atau x number tuh? tanye la beberapa kedai mane tau ade luck

          hello geng...
          Kedai tu cakap kena reformat?? macam mana yer nak reformat sedangkan ko punya phone tak buleh on langsung kan??? naper ko tak buat back-up numbers kat center... ???aku dulu pernah jadi macam tu...nasib baik aku ingat ader buat back-up memori kat center tak ler pening sangat... aper2 pon aku tumpang simpati kat kau.

          Comment


          • #6
            Originally posted by DanielAriffin
            hello geng...
            Kedai tu cakap kena reformat?? macam mana yer nak reformat sedangkan ko punya phone tak buleh on langsung kan??? naper ko tak buat back-up numbers kat center... ???aku dulu pernah jadi macam tu...nasib baik aku ingat ader buat back-up memori kat center tak ler pening sangat... aper2 pon aku tumpang simpati kat kau.
            x tau la sbb akunye dulu masuk air...pastu da tentu x bleh on ehehe, ade la caranye tu aku pun reti. tp rasenye die akan guna pc juge jadi cuba la yuyu ko connect ke pc tgk bleh dapat x nak amik tu semua

            Comment


            • #7
              kdg2 kite terpaksa terima walaupon pahit... beli baru & beringat sebelum kene lagi.. duit byk yuyu, beli ja la.. hehe
              Ring/SMS: 019-7455770 @ 017-7233451
              Ingat 5 Perkara Sebelum 5 Perkara
              http://ay-ne.blogspot.com

              Comment


              • #8
                dulu aku kna gak terkena tapi dapat selamatkan no. fon yg aku sms, pasal aku save sms kat simcard (kopak gak rm 50 nak reformat tu)....yg no telefon ruma memang x dapat diselamatkan psal aku x penah sms fon ruma....

                Comment


                • #9
                  satu cara je nak dapatkan balik no2 tu, cuba ko pergi celcom/ digi/ maxis center untuk trace semua outgoing call no.

                  Comment


                  • #10
                    first skali mcm ko ckp..better connect guna cable..dan guna hp suite try buat backup..bleh ke tak..

                    aku rase kalau kedai tu ckp format, samada dia connect to pc jugak dan format..atau dia guna ade satu lubang kecik kat setiap hp utk reset factory setting..

                    Comment


                    • #11
                      yuyu...

                      aku penah jadi gak cmni..tp aku pkai SE k508i...masa tu bateri mmg kosong..bila aku cas nk on balik tak dpt...byk kali aku try...ingt mmg kondem dah..pastu aku biar je hp tu cas...pagi sok aku try buka dpt...ok cam biasa...

                      cube ko cas je dulu..biar je ke sehari dua..keke..tp masa aku kene tu mmg tak leh on lansung walau aku cas dkt sejam pun...

                      cuba la..takut2 sama ke cam yg aku...
                      Register Forex4you

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by OBITO
                        yuyu...

                        aku penah jadi gak cmni..tp aku pkai SE k508i...masa tu bateri mmg kosong..bila aku cas nk on balik tak dpt...byk kali aku try...ingt mmg kondem dah..pastu aku biar je hp tu cas...pagi sok aku try buka dpt...ok cam biasa...

                        cube ko cas je dulu..biar je ke sehari dua..keke..tp masa aku kene tu mmg tak leh on lansung walau aku cas dkt sejam pun...

                        cuba la..takut2 sama ke cam yg aku...


                        ok aku try lagi obito. harap2 dapat.


                        aku dah try sambung dengan kabel pi pc, dia tak bleh detect. macamana ni?
                        Meet The Teachers : www.GuruMalaysia.org
                        :rolleyes:

                        Comment


                        • #13
                          kalo tak bleh detect gak..cuba ko bwk rendam dlm kolam..muahaha..wei..yuyu..kau tido 5 hari sekali ke..haha
                          FeederFund-Real Investment

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by dainielhaikal
                            kalo tak bleh detect gak..cuba ko bwk rendam dlm kolam..muahaha..wei..yuyu..kau tido 5 hari sekali ke..haha


                            heheheh aku tidur jam 12 tengahari - jam 1 petang. lepas tu sambung lagik depan pc hehehe.


                            btw obito cara tu nampaknya tak bekesan jugak... aduhhhhh
                            Meet The Teachers : www.GuruMalaysia.org
                            :rolleyes:

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by ayne
                              kdg2 kite terpaksa terima walaupon pahit... beli baru & beringat sebelum kene lagi.. duit byk yuyu, beli ja la.. hehe
                              Just nak kasi tahu... Jika guna NOKIA phone tak ada masalah sgt. Phone tu tak ada memory card ke? So next time beli yg ada Memory tambahan boleh save semua data kat dlm nya. Takziah.. yg dapat ku ucapkan.

                              Comment

                              Working...
                              X