Announcement

Collapse
No announcement yet.

kembalikan mood anda dgn mencium sekuntum bunga.....hmmmm !!!!...

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • kembalikan mood anda dgn mencium sekuntum bunga.....hmmmm !!!!...

    salam semua....
    Kembalikan Mood Anda Dengan mencium sekuntum Bunga!!!

    Kekuatan sekuntum bunga tidak hanya dengan hal-hal berbau kuno pada era-60′an yang mengatakan ... say it with flower untuk mendapatkan cinta lebih hebat....

    Namun dalam sebuah penelitian terbaru menunjukkan bahwa penampilan dan aroma bunga itu sendiri boleh mengubah chemistry otak kita dan boleh membuat kita lebih berpikir positif,.... kata Jeannette Haviland-Jones, PhD, profesor psikologi dan pimpinan laboratorium Human Emotions di Rutgers University.

    Ia juga mengungkapkan tiga alasan penting kenapa kita harus hidup berdampingan dengan bunga-bunga cantik.

    1. Anda Merasa Lebih Bergairah
    Dalam sebuah penelitian oleh Haviland-Jones, wanita yang sering menerima bunga secara tidak terduga akan menunjukkan tanda-tanda bahagia – dan masih dalam mood yang bagus selama tiga hari kemudian.

    2. Menurunkan Kadar Stress Anda
    . Saat kembali ke rumah, pergilah ke tempat di mana Anda menanam bunga-bunga yang cantik dan berwarna-warni. Karena sesuai dengan penelitian di Harvard Medical School, orang yang menanam/menaruh bunga di sekeliling rumahnya akan merasa lebih segar dan kegelisahannya akan hilang, meski ia bukan pecinta bunga sekali pun.

    3. Meningkatkan Kreativi Anda.
    Rangkailah berbagai bunga di tmpat kerja anda untuk menambah inspirasi. Selain merasa lebih rileks dan nyaman, para peneliti di Texas A&M University menemukan bahwa wanita memiliki lebih banyak idea kreatif.

    Tunggu apa lagi, ceriakanlah hidup Anda dengan bunga.....
    selamat mencuba.....
    Last edited by mariahassan; 21 Oct 2009, 01:51 AM.
    "I'm in Nogold Speakout"
    ______________Bagiku tak jumpa maka tak kenal.....

  • #2
    tq. bestnyer ada bunga.

    Comment


    • #3
      Originally posted by kingnorth View Post
      tq. bestnyer ada bunga.
      hmmm...belajar mencintai bunga sebelum menyayangi tuan punya bunga...:011:
      "I'm in Nogold Speakout"
      ______________Bagiku tak jumpa maka tak kenal.....

      Comment


      • #4
        Originally posted by mariahassan View Post
        hmmm...belajar mencintai bunga sebelum menyayangi tuan punya bunga...:011:
        sori yer cik.. saya memang minat bunga mcm bunga citra lestari:011:

        Comment


        • #5
          Originally posted by kingnorth View Post
          sori yer cik.. saya memang minat bunga mcm bunga citra lestari:011:
          its ok...minat yg ada tu terus upgrade kan...
          jgn biar bunga layu cam tu jer...:011:
          "I'm in Nogold Speakout"
          ______________Bagiku tak jumpa maka tak kenal.....

          Comment


          • #6
            Originally posted by mariahassan View Post
            its ok...minat yg ada tu terus upgrade kan...
            jgn biar bunga layu cam tu jer...:011:
            wat ler satu trip ke cameron highland.. kita pakat gi tgk bunga kat sana.. best oooo

            Comment


            • #7
              Originally posted by kingnorth View Post
              wat ler satu trip ke cameron highland.. kita pakat gi tgk bunga kat sana.. best oooo
              tgk.:011:..baru cerita pasal bunga dah ada idea nk g cameron...
              kat umah xder bunga ker...?:002:
              "I'm in Nogold Speakout"
              ______________Bagiku tak jumpa maka tak kenal.....

              Comment


              • #8
                salam pagi....bermulalah dgn mncium bunga segar....:045:
                untuk mnjadikan anda bahagia.....ini kerana aroma bunga itu sendiri boleh mengubah chemistry otak kita dan boleh membuat kita lebih berpikir positif,....
                yg pntingnya bebas stress ...:034::015:
                "I'm in Nogold Speakout"
                ______________Bagiku tak jumpa maka tak kenal.....

                Comment


                • #9
                  kalau mencium tuan punya bunga buat mood ceria tak?
                  "Saya menyertai Nogold Speakout"

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by tennoajak View Post
                    kalau mencium tuan punya bunga buat mood ceria tak?
                    errr...jgn mncuba2 mncium bunga larangan ,takut terkena duri....:015:
                    "I'm in Nogold Speakout"
                    ______________Bagiku tak jumpa maka tak kenal.....

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by mariahassan View Post
                      errr...jgn mncuba2 mncium bunga larangan ,takut terkena duri....:015:
                      jangan cari bunga yang berduri :015:
                      "Saya menyertai Nogold Speakout"

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by tennoajak View Post
                        jangan cari bunga yang berduri :015:
                        cari bunga segar yg wangian asli mcm bunga melur....hmmmm wangi sungguh..:045::045:
                        "I'm in Nogold Speakout"
                        ______________Bagiku tak jumpa maka tak kenal.....

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by mariahassan View Post
                          cari bunga segar yg wangian asli mcm bunga melur....hmmmm wangi sungguh..:045::045:
                          kalau bunga tanjung wangi tak?
                          "Saya menyertai Nogold Speakout"

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by tennoajak View Post
                            kalau bunga tanjung wangi tak?
                            wangi bunga tanjung mengharum keseluruh tanjung.....:035::035::dft010:
                            "I'm in Nogold Speakout"
                            ______________Bagiku tak jumpa maka tak kenal.....

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by mariahassan View Post
                              wangi bunga tanjung mengharum keseluruh tanjung.....:035::035::dft010:
                              patutlah nana tanjung ceria
                              "Saya menyertai Nogold Speakout"

                              Comment

                              Working...
                              X