Announcement

Collapse
No announcement yet.

biar mati anak, jgn rosak BMW

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • biar mati anak, jgn rosak BMW

    Ini adalah sketsa keluarga seperti yang dilaporkan oleh seseorang pada aku tadi.
    Berlaku pada (1 Feb 2008). da lame da...tapi saja nak bangkitkn balik....sebagai topic nk di bincangkn.....

    die g shah alam mall,Setelah lunch kat situ dengan member dia, depa berjalan menuju ke car
    park.

    Car park yang mengadap DEMC tu..

    Kelihatan lebih kurang 50 orang manusia sedang mengerumuni sebuah BMW.
    Kelihatan di sebelah BMW seorang perempuan sedang menangis...alahai
    kesiannya...

    die pon mendekati kumpulan orang ramai dan mendapati ada seorang
    budak lelaki berumur 1 tahun sedang menangis meronta-ronta dalam car
    seat kat belakang (dalam BMW tu).

    Perempuan yang menangis di tepi kereta adalah mak budak tu. Depa laki
    bini terkunci anak dalam kereta rupanya ...

    Terdengar orang sekeliling sedang memarahi perempuan tu...

    Pompuan A:
    umpil aje la pintu kereta ni

    Mak Budak tu:
    tak boleh ...(sambil menangis)...nanti suami saya on the way balik
    ambil kunci spare...

    Pompuan C:
    Isk tengok tu, sengsaranya baby tu menangis, u sanggup biar anak u
    mati
    ke?

    Mak budak tu:
    (sambil menangis)...nanti suami saya marah...

    Pakcik B:
    isk kalau saya punya anak, kalau tertinggal kunci, saya takkan patah
    balik rumah, saya pecahkan aje cermin kereta ni...

    Pakcik C:
    "Mana bapaknya???"

    Mak Budak tu:
    "Dia balik Meru ambil kunci"

    Semua orang:
    "Apa! Meru!!!"

    Suasana menjadi kelam kabut sebab orang ramai menjerit-jerit memaksa
    untuk pecahkan cermin kereta tu. suasana gamat macam perhimpunan
    haram...

    Tapi mak budak tu tak berani buat keputusan. Dia asyik kata..."saya
    takut suami saya marah" "Tunggu suami saya datang"...Tetiba ade sorang
    akak tampil dan jerit: pegi ambil kapak, pecahkan cermin kereta ni...
    biar saya yang jawab dengan suami awak. Awak tak sayang nyawa anak ke?

    Sambil beberapa orang pergi mencari tools utk pecahkan cermin keta,
    beberapa orang pengawal keselamatan sibuk ambil beberapa baldi air dan
    menyiram kereta BMW tu kerana kasihankan anak yang sedang kepanasan
    dan kelemasan dalam kereta tu...

    Seorang mekanik cina dari bengkel berdekatan dipanggil untuk umpil
    pintu. Cina mekanik memberi komen " aiya ini keleta tak boleh umpil,
    kena kasik picah cermin juga baru boleh masuk!"

    Tak lama kemudian seorang mamat tiba dengan kapak keselamatan, maka
    dikapak cermin tepi sebelah pemandu...praannng....!!!! Selesai
    masalah...

    Tak lama selepas itu baby tersebut berjaya dikeluarkan....kesian baby
    tu..berpeluh-peluh dengan kulit pun pucat dah naik biru.....

    Seorang lagi lelaki menjerit "biar saya periksa dia.... saya doktor".
    Si doktor mendukung bayi dan bergegas ke DEMC untuk memeriksa bayi
    tu...

    Sehingga bayi tersebut dibawa ke DEMC...bapak dia masih tak
    muncul-muncul ...ye la Meru tu kan jauh.... mungkin bapak dia singgah
    makan sate kambing dulu...

  • #2
    hahaha...haku pernah bacak sal citer ni..
    cam gampang pak dia...
    mebi nak anak leh buat lagik..
    nek bmw takut tak mampu nak beli kot....
    haramm nyer bapak camtu..
    31 Dec 2009 genap 15000 posting di NG

    bila nak cecah 30k ni

    Comment


    • #3
      Originally posted by Ejal_Kronik View Post
      hahaha...haku pernah bacak sal citer ni..
      cam gampang pak dia...
      mebi nak anak leh buat lagik..
      nek bmw takut tak mampu nak beli kot....
      haramm nyer bapak camtu..

      pe jenis bapak pon aq x tau la.......
      lagi sayang harta dunia dari harta akhirat

      Comment


      • #4
        snggup balik meru tu...alahai....

        Comment


        • #5
          tu la, dlu pun dh bc dh..

          mmg mangkuk hayun bpk budak tu, ape la sngt cermin kete bmw tu ngan nyawa anak die..:014:

          ntah2 bkn anak die kot.. :033:

          Comment


          • #6
            Originally posted by zatarra View Post
            tu la, dlu pun dh bc dh..

            mmg mangkuk hayun bpk budak tu, ape la sngt cermin kete bmw tu ngan nyawa anak die..:014:

            ntah2 bkn anak die kot.. :033:
            tau x per........mcm x da otak...........aq sje timbulkan blik kes nie......sbb sbagai panduan bg yg da berkeluarga

            Originally posted by Don_corleone View Post
            snggup balik meru tu...alahai....
            hahaha...kalau meru ngan SHAH ALAM TU DEKAT TAK PE LA JUGAK

            Comment


            • #7
              lawak tul doh aduh hai :035:


              Comment


              • #8
                dah lama dah citer ni... memang bangan************ punya mak bapak...
                [CENTER]Kuasa BulkSMS 6 sen untuk Semua NetWork - 1SMSCafe-Internet SMS Termurah dan Terbaik di pasaran

                Comment


                • #9
                  bingai punya mak bapak... kalo aku ada kat situ pun aku akan pecahkan je cermin keta tuh...:014:

                  Comment


                  • #10
                    tUmpAng lAlu
                    iSk...iSk....
                    aPa puNyer mAk lH tu
                    :scooterin..pin..

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by saddyLIBRA View Post
                      tUmpAng lAlu
                      iSk...iSk....
                      aPa puNyer mAk lH tu
                      :scooterin..pin..
                      nk tumpang jugak.....

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by carkey88 View Post
                        nk tumpang jugak.....

                        jOm..jOm..
                        taPi
                        saddy nAik :scooter:
                        carkey nAik :wheelchair:
                        sEt gO

                        Comment

                        Working...
                        X